Δεκάδες δικαστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, βρίσκονται χωρίς σύνταξη, παρά το γεγονός ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά στο Υπουργείο ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή πάνω από έξι μήνες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).

ΕΝΔΙΣΥ: «Επίδομα ντροπής» στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση [Παραδείγματα]

Όπως σημειώνει το Δίκτυο, το πρόβλημα που έχει ανακύψει, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν φύγει τα χαρτιά – δικαιολογητικά από το υπουργείο προς το ΓΛΚ και δεν έχει εκδοθεί το απαραίτητο Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ), που θα βοηθήσει ώστε να απονεμηθούν οι συντάξεις.

Το ΕΝΔΙΣΥ, μάλιστα επισημαίνει ότι «υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης» και πως «έτσι, η καθυστέρηση μεγαλώνει και η ταλαιπωρία των εν δυνάμει συνταξιούχων επιτείνεται».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι να δοθεί αριθμός πρωτοκόλλου στο ΓΛΚ και μέχρι να καταβληθούν στους δικαιούχους έστω και αυτά τα έναντι ποσά των συντάξεων, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας (πρώην δικαστικοί υπάλληλοι), διαβιούν σε συνθήκες ένδειας και βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν έχουν ούτε ευρώ εισόδημα, για αρκετούς μήνες.

Καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι πιθανό να προκύψουν καθυστερήσεις απονομής συντάξεων, που θα υπερβαίνουν το ένα έτος, εκτιμά το Δίκτυο Συνταξιούχων.

Το ΕΝΔΙΣΥ αναρωτιέται εάν ο υπουργός κ. Φλωρίδης είναι γνώστης της κατάστασης και τι προτίθεται να πράξει ώστε να διορθώσει το πρόβλημα.

«Είναι ντροπή, όταν δηλώνει η Κυβέρνηση ότι έλυσε το πρόβλημα με τις πολύχρονες καθυστερήσεις στις συντάξεις, να εμφανίζονται ξανά τέτοια φαινόμενα δυσλειτουργίας. Η ευθύνη βαραίνει το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης», καταλήγει το ΕΝΔΙΣΥ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.