
Νίκη στα σημεία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που «πέρασε τον κάβο» στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.
Οι 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (+ ένας βουλευτής) έδωσαν άφεση… αμαρτιών καλύπτοντας τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου την ίδια ώρα που η κοινωνία βράζει και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών ζητούν Δικαιοσύνη.
Κώστας Αχ. Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία
Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε τα περί «ανθρώπινου λάθους» που συναντήθηκε με τα «διαχρονικά κενά του κράτους» και ανέλαβε την ευθύνη στη μνήμη όσων χάθηκαν να πει την «αλήθεια», όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται. «Δεν δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη» ισχυρίστηκε κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «εργαλειοποίηση».

Ντρίπλα στην πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής
Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Κ.Ο. ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου για προκαταρκτική με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε μια ντρίπλα απαντώντας πως «αν κρίνετε ότι βαρύνεται με ανθρωποκτονία από δόλο να το τεκμηριώσετε και να πάμε».
Είπε πως «για ποινικές ευθύνες το Σύνταγμα απαιτεί κατηγορητήριο και προανακριτική. Ο κ. Φάμελλος είπε να κάνουμε έτσι προκαταρκτική χωρίς κατηγορητήριο, έτσι γενικά».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναμενόταν, αρνήθηκε τα περί «μπαζώματος» στον τόπο του δυστυχήματος και απέρριψε τις ενδείξεις περί «μονταζιέρας» στα ηχητικά ντοκουμέντα προκειμένου να κατασκευαστεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθος.
Υπερασπίστηκε την κυβέρνησή του και τον πρώην υπουργό του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή και μάλιστα επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπερασπιστής του κράτους δικαίου.
Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα ομαδικά «πυρά» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημείωσε πως δεν δέχεται ότι υπάρχουν Έλληνες που πενθούν περισσότερο από τους άλλους, ενώ επανέλαβε πως «διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος» το βράδυ της τραγωδίας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις τραγωδίες στο Μάτι και την Μάνδρα.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια