Μεγαλώνει το στρατηγείο της στην Ελλάδα η πολυεθνική εταιρεία στο χώρο του business consulting, Bain & Company.

Έχοντας μισθώσει το εξαώροφο κτίριο στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι στην Αθήνα – όπου στεγαζόταν πρώτα η αλυσίδα Zara -, η τρίτη αμερικανική πολυεθνική στο χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών εδραιώνει την παρουσία της στη χώρα μας. Διαθέτει παρουσία από το 2022.

Bain & Company: Βουτιά 15% στις συγχωνεύσεις και εξαγορές στη διεθνή αγορά

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου ο Δημήτρης Ψαρρής, Managing Partner της Bain & Company Greece και ο κ. Ανδρέας Κυριλής, Partner και μέλος των παγκόσμιων πρακτικών Energy & Natural Resources και Advanced Manufacturing & Services της Bain παρουσίασαν τα γραφεία της εταιρείας.

Ο ανταγωνισμός

Μίλησαν επίσης για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, έναντι των άλλων δύο ανταγωνιστών που βρίσκονται στη χώρα μας – McKinsey & Company και BCG – αλλά και για τις προοπτικές κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Η πολυεθνική ιδρύθηκε το 1973 και διαθέτει 19.000 υπαλλήλους σε 65 πόλεις και 40 χώρες. Είναι στρατηγικοί σύμβουλοι στο περίπου 65% των εταιρειών Global 500.

Όπως είπαν οι κ.κ. Ψαρρής και Κυριλής η Bain με την τεχνογνωσία της βοηθά τις επιχειρήσεις να επιλύσουν προκλήσεις σε όλες τις πτυχές τους (π.χ. θέματα στρατηγικής και καινοτομίας, εμπειρία πελάτη, ESG, Μ&Α, τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη, κλπ.) και σε κάθε κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας (π.χ., χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ενέργεια, βιομηχανία, προϊόντα λιανικής, Private Equity, κλπ.)

Η Ελλάδα

Οι δύο επικεφαλής της Bain & Company Greece σημείωσαν ότι η εταιρεία απασχολεί ήδη 25 άτομα προσωπικό με τα μισά από αυτά να έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα, την οποία άφησαν ως επί το πλείστον τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης.

Και οι δύο άλλωστε εργάζονταν στο εξωτερικό την εποχή της κρίσης με τον κ. Ψαρρή να βρίσκεται στο Λονδίνο από το 2007 ως σύμβουλος στρατηγικής και τον κ. Κυριλή να επιστρέφει πριν δύο χρόνια. Εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός και ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Αγγλία, τη Μέση Ανατολή και τη Σιγκαπούρη.

Ανδρέας Κυριλής, Partner και μέλος των παγκόσμιων πρακτικών Energy & Natural Resources και Advanced Manufacturing & Services της Bain

Οι προοπτικές

Σύμφωνα με τα δύο στελέχη η Ελλάδα βρίσκεται στο ραντάρ μεγάλων funds, τα οποία έχουν τη διάθεση να επενδύσουν στη χώρα μας.

Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Bain & Company όπως αυτοί της ενέργειας και της βιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των καταναλωτικών/λιανικών προϊόντων και του Private Equity φανερώνουν και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από κεφάλαια για να τοποθετηθούν στην ελληνική οικονομία. Και οι δύο πάντως, απέφυγαν επιμελώς, να κάνουν ονομαστικές αναφορές τόσο για την προέλευση των επενδυτικών κεφαλαίων όσο και για τις ευκαιρίες που βλέπουν στη χώρα μας.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά τους πως η δυναμικότερη είσοδος τους στην ελληνική οικονομία θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της επενδυτικής εμπιστοσύνης. Σύμφωνα και με τους δύο η χώρα μας κάνει προόδους και ιδίως μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις