
Εν εξελίξει βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναμετρώνται ο Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.
Μία λεπτομέρεια που ξεχώρισε σχετικά με τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές, είναι το μήκος του ψηφοδελτίου για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης. Δημοσίευμα του τουρκικού μέσου Duvar, έχει αναρτήσει φωτογραφίες που δείχνουν τους ψηφοφόρους να κρατούν ένα ψηφοδέλτιο που ξεπερνά σε μήκος το ένα μέτρο.

Πάνω από ένα μέτρο το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη
Τι περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο – γίγας
Οι ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι στην Κωνσταντινούπολη μπαίνουν πίσω από το παραβάν κρατώντας τέσσερα ξεχωριστά ψηφοδέλτια, για τον μητροπολιτικό δήμο, τους περιφερειακούς δήμους, το δημοτικό συμβούλιο και τους επικεφαλής των γειτονιών.
Το ψηφοδέλτιο για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης περιλαμβάνει 22 κομματικούς και 27 ανεξάρτητους υποψηφίους. Η σειρά με την οποία εμφανίζονται καθορίστηκε με κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου.
Το μικρότερο ψηφοδέλτιο των σημερινών δημοτικών εκλογών με μήκος μόλις 4,5 εκατοστά είναι εκείνο του δήμου Χιλάλ στην ανατολική επαρχία Σιρνάκ, όπου υπάρχει ένας και μόνο υποψήφιος, από το κυβερνητικό κόμμα AKP.
Σημειώνεται δε ότι η Κωνσταντινούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων επισήμως, ίσως και των 20 εκατομμυρίων ανεπίσημα, πληθυσμιακά είναι μεγαλύτερη από 131 χώρες του κόσμου, παράγει το 30 έως 40% του τουρκικού ΑΕΠ, διαχειρίζεται έναν τεράστιο προϋπολογισμό και κατέχει τα ακριβότερα «φιλέτα» ακίνητης περιουσίας στη χώρα.

Αθρόα η προσέλευση των Τούρκων για την ψηφοφορία


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια