Ανοδικά κινήθηκε η βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα τον Μάρτιο, μετά από την συρρίκνωση που κατέγραφε για πέντε συνεχόμενους μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις ανέφεραν ανάκαμψη της παραγωγής, αλλά και της ζήτησης προϊόντων, καθώς εμφανίζονται αισιόδοξες για την πορεία τους.

Ο δείκτης αγορών για τις επιχειρήσεις (PMI) στον βιομηχανικό τομέα της Κίνας καταγράφηκε στις 50,8 μονάδες τον Μάρτιο, ανακάμπτοντας στην ζώνη ανάπτυξης από το ποσοστό των 49,1 μονάδων τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Η καταγραφή του δείκτη άνω των 50 μονάδων δείχνει αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας, ενώ η πορεία του κάτω από τις 50 μονάδες είναι ενδεικτική της συρρίκνωσης της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Ο τομέας της βιομηχανικής παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών πληροφορικής κατέγραψε σταθερή αύξηση παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου υπουργείου, η βιομηχανική παραγωγή προστιθέμενης αξίας των μεγαλύτερων εταιριών στον ίδιο τομέα, κατέγραψε ετήσια αύξηση 14,6% κατά την ίδια περίοδο.

Στο ίδιο δίμηνο, τα μεικτά λειτουργικά έσοδα των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου κατέγραψαν ετήσια αύξηση 8,2% στα 2,14 τρισεκατομμύρια γιουάν (270 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ τα μεικτά κέρδη στις ίδιες εταιρίες αυξήθηκαν κατά 2,1 φορές στα 41,81 δισεκατομμύρια γιουάν (5,34 δισεκατομμύρια ευρώ).

Παραγωγή οχημάτων

Παράλληλα, η παραγωγή και οι πωλήσεις οχημάτων εμπορικής χρήσης κατέγραψαν σταθερή αύξηση στο πρώτο δίμηνο του 2024, όπως δείχνουν τα επίσημα βιομηχανικά στοιχεία.

Η παραγωγή των οχημάτων εμπορικής χρήσης κατέγραψε ετήσια αύξηση 9% στις 560.000 μονάδες κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την ένωση, the China Association of Automobile Manufacturers (CAAM).

Οι πωλήσεις των οχημάτων εμπορικής χρήσης αυξήθηκαν κατά 14,1% στις 575.000 μονάδες κατά την ίδια περίοδο.

Ειδικότερα, στο πρώτο δίμηνο του έτους πωλήθηκαν 504.000 φορτηγά, με ετήσια αύξηση 12,2%.

Αύξηση χρηστών 5G

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών κινητών τηλεφώνων τεχνολογίας 5G στην Κίνα έφτασε στα 851 εκατομμύρια στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός αυτός, αντιστοιχεί σε ποσοστό 48,8% του συνολικού αριθμού των χρηστών κινητών τηλεφώνων στην Κίνα που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών μεγαλύτερων εταιριών προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ή την υπηρεσία China Broadnet.

Ο συνολικός αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων στην Κίνα καταγράφηκε στο 1,75 δισεκατομμύριο χρήστες στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρίες προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Κίνα είναι η China Telecom, η China Mobile και η China Unicom.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή