Η παγκόσμια ελίτ της φαρμακοβιομηχανίας καταφθάνει σήμερα στην Ελλάδα. Είκοσι CEOs κορυφαίων πολυεθνικών του φαρμάκου έρχονται στην χώρα μας, στο πλαίσιο της Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) που διοργανώνει η IFPMA (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Traders) στην Αθήνα.

Τα μέλη της IFPMA πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως για παράδειγμα το μείζον ζήτημα της μικροβιακής αντοχής καθώς επίσης οι προοπτικές προσέλκυσης ξέων επενδύσεων στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, μεταξύ των CEOs που θα δώσουν το παρόν είναι της Pfizer, της Johnson & Johnson, της Novo Nordisk, της Merck Group, της Boehringer-Ingelheim, της Bayer, της Sanofi, της MSD, της TEVA, της Lilly. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έλαβε υπόμνημα για τους τομείς που θα μπορούσαν οι συγκεκριμένες εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ξένες πολυεθνικές του φαρμάκου θα μπορούσαν να επενδύσουν σε κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων αλλά και να χρηματοδοτήσουν start ups που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας και της καινοτομίας. «Είναι αρκετοί οι τομείς και το πεδίο των επενδύσεων που θα μπορούσαν να εκδηλώσουν στην Ελλάδα», σημειώνουν χαρακτηριστικά στον «ΟΤ».

Όσον αφορά στη δημιουργία γραμμής παραγωγής, επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα που χρειάζεται τουλάχιστον μια 5ετία με 7ετία προγραμματισμού ενώ τονίζουν πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία «έχασε» τουλάχιστον μια δεκαετία κατά την οποία δεν προχώρησε σε μεγάλες επενδύσεις εξαιτίας της κρίσης.

Συνάντηση στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τους ξένους CEOs αναμένεται εκτός απροόπτου να λάβει χώρα αύριο στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Σήμερα το βράδυ, αναμένεται να δειπνήσουν στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Να σημειωθεί πως τα μέλη της IFPMA συναντώνται μια φορά τον χρόνο εκτός Αμερικής ενώ πρόεδρός της είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής Pfizer. Η στρογγυλή τράπεζα έχει διοργανωθεί επίσης στη Φλωρεντία, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις