Από κόσκινο θα περάσουν οι φάκελοι των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων καθώς η ΤτΕ θα επανεξετάσει την άδειά τους προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι παίκτες οι οποίοι δεν θα περιμένουν την απόφαση της ΤτΕ για επαναδειοδότηση καθώς έχουν εκφράσει ήδη την επιθυμία τους ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Ο λόγος γίνεται για την Hoist, Pepper, Cerved και SFS

Στην αγορά των κόκκινων δανείων ο Άνθιμος Θωμόπουλος

Ο έμπειρος πρώην τραπεζίτης Άνθιμος Θωμοπούλος με την εταιρεία Ηellenic Finance φέρεται ότι είναι έτοιμος να μπει στη αγορά των κόκκινων δανείων και ιδιαίτερα σε αυτή που δημιουργείται με τον τελευταίο νόμο του ΥΠΕΘΟ για τις αναχρηματοδοτήσεις των κόκκινων δανείων.

Δανειολήπτες: Σε εφαρμογή η ατομική ενημέρωση από τους servicers με ψηφιακές πλατφόρμες

Οι δύο άδειες που έχει εξαγοράσει ανήκουν στην εταιρεία leasing Probank (που ανήκε στην Εθνική Τράπεζα), καθώς και στον servicer Pillarstone που διέκοψε τη λειτουργία του στη χώρα μας το 2019 για την οποία έχει κατατεθεί φάκελος στην Τράπεζα της Ελλάδος για να συνεχίσει την δραστηριότητα της. Στη συνέχεια θα υπάρξει επιπλέον αίτημα ώστε να μπορέσει να μπει και στον χώρο των αναχρηματοδοτήσεων.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στον ΟΤ ,ο Άνθιμος Θωμόπουλος είχε αναφέρει σχετικά με την νέα αγορά αναχρηματοδοτήσεων των κόκκινων δανείων .«Το νέο χρηματοδοτικό σύστημα που θα έρθει μέσω των εταιρειών παροχής πιστώσεων θα καλύψει ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό που αφορά τους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε καθεστώς αθέτησης τα προηγούμενα χρόνια και πλέον έχουν αποκλειστεί από το τραπεζικό σύστημα».

Γενναίο κούρεμα

Σύμφωνα με τον κύριο Θωμόπουλο «οι servicers και τώρα είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ένα γενναίο κούρεμα οφειλών ενός δανειολήπτη που θα εξοφλήσει εφάπαξ. Προφανώς και οι περισσότεροι δανειολήπτες δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία», συνεχίζει, «αφού είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα για να μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν το δάνειο τους».

Όπως σημείωνε ο κ. Θωμόπουλος «πλέον μέσω των νέων εταιρειών θα υπάρχει και αυτή η επιλογή για τον δανειολήπτη να δανειστεί δηλαδή ένα νέο κεφάλαιο και να αποπληρώσει τη παλιά οφειλή που μάλιστα θα είναι και «κουρεμένη» και να αρχίσει μια «καθαρή» δανειακή σχέση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ οι εταιρείες που θα μπουν σε αυτό το παιχνίδι των αναχρηματοδοτήσεων θα έχουν ένα «γήπεδο-αγορά» 80 δισ ευρώ που θα μπορούσαν να αναχρηματοδοτήσουν.

«Μόνο τα στεγαστικά είναι περίπου 22 δισ.  εάν υπολογίσουμε πως θα χρηματοδοτηθεί το 40-50% αυτών μιλάμε για αγορά τουλάχιστον 10 δισεκ ευρώ» ανέφερε ο πρώην CEO της Πειραιώς και πρώην αναπληρωτής CEO της Εθνικής Τράπεζας στον ΟΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία