Nvidia και Alphabet ηγούνται σε ρυθμούς αύξησης της κεφαλαιοποίησης στη διάρκεια του περασμένου Μαρτίου.

Η Nvidia Corp και η Alphabet Inc, η μητρική εταιρεία της Google, σημείωσαν το μεγαλύτερο άλμα στην κεφαλαιοποίησή τους τον προηγούμενο μήνα, λόγω του «ενθουσιασμού» για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και της προσδοκίας για νέα προϊόντα και σχέδια επέκτασης.

Nvidia: Ξεπέρασε τα 2 τρισ. η κεφαλαιοποίηση

Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia εκτινάχθηκε στα 2,25 τρισ. δολάρια στο τέλος Μαρτίου, αυξημένη κατά 14% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ της Alphabet αυξήθηκε κατά 9% στα 1,8 τρισ. δολάρια.

Τρείς εταιρείες, οι Microsoft, Apple και Nvidia έχουν αξία μεγαλύτερη των δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων η κάθε μια

Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο τον περασμένο μήνα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η τελευταία ναυαρχίδα επεξεργαστών AI αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, ενώ οι μετοχές της Alphabet πήραν ώθηση από τις αναφορές για το ενδιαφέρον της Apple για την ενσωμάτωση της μηχανής AI Gemini της Google στο iPhone.

Η αισιοδοξία της αγοράς με γνώμονα την AI ανέβασε επίσης την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), η χρηματιστηριακή αξία της οποίας σημείωσε άλμα περίπου 12% στα 632,5 δισ. δολάρια.

Αντίθετα, η Tesla Inc αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη πτώση της χρηματιστηριακής αξίας, πέφτοντας περίπου 13% στα 559,8 δισ. δολάρια εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση, την αύξηση του ανταγωνισμού και τον έλεγχο σχετικά με το πακέτο αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) Ιλον Μασκ, ύψους 56 δισ. δολαρίων.

Στην πρώτη πεντάδα, υπάρχουν τέσσερις εταιρειες απο το «κλειστό» club των big tech. Πρώτη είναι η Microsoft με αξία 3,12 τρισ. δολάρια, ακολουθεί η Apple με 2,64 τρισ. και τρίτη κατατάσεται η κορυφαία εταιρεία επεξεργαστών, η Nvidia με κεφαλαιοποίηση 2,25 τρισεκατομμύρια δολάρια. Την …ομοιογένεια στην κορυφή «σπάει» η παρουσία της Saudi Arabia Oil, για να ακολουθήσει στην πέμπτη θέση η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google με αξία στα 1,88 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση