Το CVC «μπαίνει» στα ελληνικά media

·         Σε μια… ομολογουμένως διαφορετική επένδυση προχωρά το CVC.

·         Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το αμερικανικό fund αποκτά ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία digital marketing cloudevo του Νίκου Ηλιόπουλου και του ιδιοκτήτη του Πρώτου Θέματος Τάσου Καραμήτσου.

·         Η Cloudevo έχει σημαντική θέση στην αγορά των υπηρεσιών προς τους digital publishers (εκδοτών του διαδικτύου).

·         Θυμίζουμε ότι το CVC έχει διακριτό αποτύπωμα στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή, έχοντας υλοποιήσει μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις.

·         Ανάμεσα σε αυτές είναι στην ΔΕΗ (ελέγχει το 10%), στα νοσοκομεία Υγεία και Metropolitan (Όμιλος HGG), στην Εθνική Ασφαλιστική και στην Vivartia καθώς και στο Skroutz.

·         Γνώστες της αγοράς μιλούν ότι η εν λόγω κίνηση επισφραγίζει τη στενή σχέση και συνεργασία του Τάσου  Καραμήτσου και του διευθύνοντος συμβούλου της HGG Δημήτρη Σπυρίδη.

·         Η αγορά αναμένει τις επόμενες κινήσεις του CVC, δεδομένου ότι παρά το υψηλό τίμημα που πληρώνεται, το μέγεθος της επένδυσης δεν δικαιολογείται ως αυτόνομη επένδυση ενός fund του μεγέθους του CVC…

—————–

Ο χρησμός της Eurobank Equities για τον Τιτάνα

·         Την έβγαλε τη μετοχή του Τιτάνα από τη λίστα των top picks η Eurobank Equities, αλλά αύξησε την τιμή στόχο στα 31 ευρώ.

·         Άλλωστε η προηγούμενη τιμή στόχο, στα 25,30 ευρώ ξεπεράστηκε από την αγορά.

·         Η χρηματιστηριακή πάντως εκτιμά τις ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου να συνεχίσουν να αυξάνονται, με το μέτωπο του χρέους να είναι ευνοϊκό.

·         Εκτιμά ότι το καθαρό χρέος θα μειωθεί στα 430 εκατ. ευρώ έως το 2026, που μεταφράζεται σε καθαρό χρέος/EBITDA μόλις 0,7x.

·         Έτσι, προσφέρεται η δυνατότητα για την κατανομή κεφαλαίων, αν και η διοίκηση εμφανίζεται πιο συντηρητική, που δείχνει μια ομαλή τροχιά αύξησης των μερισμάτων.

—————–

Ψήφος στη Ρουμανία από τον Άκτωρα

·         Άλλοι φεύγουν από τη Ρουμανία… και άλλοι πάνε.

·         Για τον Άκτωρα ο λόγος, που ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της, Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε ότι στόχος είναι η επέκταση του αποτυπώματός της στη Ρουμανία.

·         Βέβαια ο όμιλος είναι εκεί σχεδόν 20 χρόνια.

·         Σε αντίθεση βέβαια με την προωθημένη πώληση της Telekom Romania Mobile από τον ΟΤΕ, αλλά την πώληση της AnimaWings από την Aegean.

·         Μην ξεχνάμε βέβαια και τη συγχώνευση της UniCredit Romania και της Alpha Bank Romania.

·         Πάντως, ο Άκτωρας υλοποιεί στη Ρουμανία έργα 1,3 δισ. ευρώ.

—————-

Πώς «απογείωσε» την κίνηση η Aegean

·         Μπορεί η Aegean να έχει «κολλήσει» μεταξύ 12-13 ευρώ και να δείχνει αδύναμη να επανέλθει στη ανοδική τροχιά, αλλά η διοίκηση δεν έχει μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

·         Η μόνιμη επωδός των επικριτών είναι τα όρια που δείχνει η χωρητικότητα των θέσεων, λόγω της ανατροπής του σχεδιασμού με τα αεροσκάφη.

·         Αλλά όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία, η επιβατική κίνηση στην αεροπορική αυξήθηκε κατά 11% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

·         Ένα παραδοσιακά αδύναμο τρίμηνο.

·         Η διοίκηση όμως βρήκε τρόπο και έβαλε 10 νέους προορισμούς στο τρίμηνο.

—————

Η μεταγραφή από τον… Σκλαβενίτη για την Legendary Food

·         Ενισχύεται το στελεχιακό δυναμικό της Legendary Food.

·         Με την λειτουργία της Στοάς Αρσακείου να μπαίνει στην τελική ευθεία, η εταιρεία συμφώνησε με τον Δημήτρη Ράμφο της Σκλαβενίτης.

·         Πληροφορούμαστε πως ο κ. Ράμφος θα αναλάβει τον τομέα των τροφίμων.

·         Άλλωστε διαθέτει και πλούσια εμπειρία από την παρουσία του στην μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας.

·         Θυμίζουμε πως η Σκλαβενίτης οδεύει πλέον προς τζίρο 5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino