Αντιμέτωπη με τη διαφωνία μερίδας μετόχων αναμένεται να βρεθεί η διοίκηση του London Stock Exchange Group Plc, αναφορικά με τα σχέδιά της να διπλασιάσει τις απολαβές του διευθύνοντας συμβούλου του, ανέφεραν οι Sunday Times του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο David Schwimmer, ο Αμερικανός πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που διευθύνει το LSEG από το 2018, αναμένεται να δει τον μισθό να εκτινάσσεται από 6,3 εκατ. λίρες σε 13,2 εκατομμύρια λίρες (16,7 εκατομμύρια δολάρια). Η εταιρεία του βρετανικού χρηματιστηρίου, υποστηρίζει ότι η αύξηση είναι δικαιολογημένη επειδή πρέπει να ανταγωνιστεί παγκοσμίως για κορυφαία ταλέντα. Το LSEG πραγματοποιεί την ετήσια γενική του συνέλευση στις 25 Απριλίου.

Η Glass Lewis, η οποία συμβουλεύει σημαντικούς θεσμικούς επενδυτές, πρότεινε να καταψηφιστεί το πακέτο αποδοχών του Schwimmer λόγω ανησυχιών για τα στοιχεία μπόνους, σύμφωνα με τους Times. Υπολόγισε ότι το δυναμικό βραχυπρόθεσμου μπόνους του Schwimmer θα αυξηθεί στα 4,1 εκατομμύρια £ από 2,25 εκατομμύρια £ και η μακροπρόθεσμη ευκαιρία του μπόνους του σε 7,5 εκατομμύρια £ από 3 εκατομμύρια £. Υποστήριξε ότι η αύξηση των αποδοχών θα έπρεπε να γίνει σταδιακά σε μερικά χρόνια.

Η άλλη άποψη

Ο William Vereker, ο βετεράνος του City που προεδρεύει της επιτροπής αποδοχών της LSEG, ανέφερε στην Glass Lewis ότι η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι μέτοχοι υποστήριξαν την αύξηση των αποδοχών, βάσει διαβουλεύσεων με σχεδόν 100 επενδυτές που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 80% των δικαιωμάτων ψήφου.

Η αντίπαλη εταιρεία Institutional Shareholder Services (ISS) υποστηρίζει την αύξηση των μισθών, παράλληλα με μια προειδοποίηση ότι είναι «σημαντική και ασυνήθιστη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε η εφημερίδα.

Ξεχωριστά, τόσο η Glass Lewis όσο και η ISS προέτρεψαν τους μεγάλους μετόχους να ψηφίσουν κατά του σχεδίου του φαρμακευτικού κολοσσού AstraZeneca να αυξήσει τις αμοιβές του διευθύνοντος συμβούλου Pascal Soriot, 64 ετών, σε πιθανές 18,5 εκατομμύρια £ από 16,9 εκατομμύρια £. Η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας είναι στις 11 Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή