Σε αντίθεση με το πτωτικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει κέρδη με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο.

Η υποχώρηση της αγοράς κάτω από το επίπεδο των 1.380 την περασμένη εβδομάδα, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των αγοραστών, οι οποίοι αρχής γενομένης από επιλεκτικές τοποθετήσεις  της περασμένης Παρασκευής, επανέφεραν χθες τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.400 μονάδες με υπεραπόδοση των μετοχών της ΔΕΗ, της Alpha Bank, της Elvalhalcor και της Πειραιώς.

Το θετικό κλίμα επεκτείνεται και στη σημερινή συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 1415,26 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,99%.

Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται κατά 2,03%, με την μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται κατά 2,47%, της Eurobank Ergasias κατά 2,76%, ενώ κέρδη κατά 1,79% και 1,59% καταγράφουν αντιστοίχως οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς. Ισχυρή ώθηση καταγράφει ο Μυτιληναίος με +1,6%, ενώ ο Ελλάκτωρ ενισχύεται και σήμερα κατά 1,4%

Η ΔΕΗ μετά το χθεσινό ράλι κατά 4,7% σήμερα καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,7% ενόψει της ανακοίνωσης των μεγεθών της μετά το κλείσιμο.

Το διεθνές κλίμα

Διαφορετικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες επικρατεί έντονη νευρικότητα, με τους βασικότερους δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη, τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed την ίδια ημέρα, αλλά και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αναζητώντας ενδείξεις για το πότε θα ανοίξει ο κύκλος χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει απώλειες 0,19% στις 507,96 μονάδες. Ο γερμανικός DAX βρίσκεται στις 18.240,77 μονάδες με πτώση 0,43%, και ο γαλλικός CAC διαμορφώνεται στις 8.097,72 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,28%. Στον αντίποδα ο βρετανικός FTSE έχει γυρίσει σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,16% στις 7.956,46 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες