Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται μετά από υπόγεια έκρηξη και  πυρκαγιά σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Enel στη Βόρεια Ιταλία.

Η Enel, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας της Ιταλίας, επιβεβαίωσε ότι νωρίς το απόγευμα ξέσπασε φωτιά σε έναν από τους μετασχηματιστές του στον υδροηλεκτρικό του σταθμό στο Μπάργκι, κοντά στη Μπολόνια χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα η πυροσβεστική ανέφερε ότι στις 3 το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη στο φράγμα στη λίμνη Suviana, μία από τις τρεις τεχνητές λίμνες που τροφοδοτούν τον σταθμό παραγωγής ενέργειας.

Ο Μάρκο Μασινάρα, δήμαρχος της γειτονικής πόλης Camugnano, είπε ότι βρέθηκαν τρία πτώματα και τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τρεις «τραυματίστηκαν άσχημα» και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Reuters. Πρόσθεσε ότι η αρχική ένδειξη ήταν ότι το περιστατικό πιθανότατα προκλήθηκε από ελάττωμα σε τουρμπίνα. Η Enel δεν έχει σχολιάσει την αιτία. Η εταιρεία είπε ότι η λεκάνη του φράγματος δεν είχε υποστεί ζημιά και ότι το εργοστάσιο ήταν εκτός λειτουργίας τη στιγμή του συμβάντος, επομένως δεν υπήρξε καμία επίπτωση στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Μασινάρα περιέγραψε ότι οι φλόγες ξέσπασαν κάτω από το επίπεδο του εδάφους, προσθέτοντας ότι «το εργοστάσιο είναι όλο κάτω από το επίπεδο της λίμνης, σε περίπου 30 μέτρα βάθος». Μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ανέφερε ότι οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι γίνονταν εργασίες σε έναν στρόβιλο τη στιγμή του ατυχήματος. «Μου είπαν ότι η πυροσβεστική προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες».

Στο πόδι τα συνδικάτα για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας

Το βίντεο που παρείχαν οι πυροσβέστες δείχνει πυκνό καπνό να ανεβαίνει από το εργοστάσιο. Οι θάνατοι είναι πιθανό να τροφοδοτήσουν τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τα συνδικάτα σχετικά με την ασφάλεια στο χώρο εργασίας στην Ιταλία. Δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας επρόκειτο ήδη να πραγματοποιήσουν τετράωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα. Σε δυστύχημα τον Φεβρουάριο, πέντε εργάτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την κατασκευή ενός σούπερ μάρκετ στην πόλη της Φλωρεντίας.

Ο δ.σύμβουλος  της Enel στο χώρο του δυστυχήματος

Η Enel ανακοίνωσε ότι είχε απομακρύνει τους εργαζομένους από την τοποθεσία Μπάργκι, συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες αρχές ενώ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στο εμπλεκόμενο προσωπικό και τις οικογένειές τους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power, Σαλβατόρε Μπερναμπέι, πήγε στο χώρο για να παρακολουθήσει την κατάσταση, σύμφωνα με δήλωση αργά την Τρίτη.

Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Bargi, που μπορεί να αντλήσει νερό στη δεξαμενή για να εξισορροπήσει το δίκτυο κατά καιρούς υπερπροσφοράς, είναι το μεγαλύτερο  εργοστάσιο στην περιοχή Emilia Romagna. Κατά τη δημιουργία. μπορεί να παράγει 330 μεγαβάτ ενέργειας, αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 600.000 μέσα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια