Μετά τον Σολτς επιχειρείται προσέγγιση με Χάμπεκ για τη ΔΕΘ

·         Εκτός από τον Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς ακόμη ένα δυνατό όνομα της γερμανικής πολιτικής σκηνής επιχειρείται να δώσει το παρόν στη φετινή ΔΕΘ.

·         Ο λόγος για τον υπουργό Ενέργειας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

·         Τον άνθρωπο που ανέλαβε να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας την περίοδο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

·         Φιλοδοξία όσων συμπράττουν στο εγχείρημα είναι ο κ. Χάμπεκ να σημάνει την έναρξη της διεθνούς έκθεσης. Μιας και τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γερμανία.

·         Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα, άνθρωποι που συμμετέχουν στην προσπάθεια αναφέρουν πως υπάρχει καλό κλίμα και διάθεση για συμμετοχή στην κορυφαία έκθεση.

·         Η Γερμανία άλλωστε παρά τις αρρυθμίες που παρουσιάζει τελευταία παραμένει η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας και βασικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας.

————-

Η πρώτη αποστολή του «ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ» στο εξωτερικό

·         Την πρώτη μεγάλη αποστολή εκτός Ελλάδας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ», η οποία απαρτίζεται από αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις.

·         Η προετοιμασία, όπως μαθαίνουμε, έχει προχωρήσει σημαντικά και το επόμενο διάστημα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

·         Η εξωστρέφεια αποτελεί βασικό στόχο των μελών που απαρτίζουν την πρωτοβουλία και σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις.

·         Την ίδια στιγμή, η ομάδα αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω αφού και άλλες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθούν.

————–

Σε ποιους «υποκλίνονται» ακόμη και οι πολυεθνικές

·         «Δεν είναι όλα τόσο μαύρα» σημειώνουν με νόημα παράγοντες της αγοράς όταν καλούνται να σχολιάσουν την ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

·         Υποστηρίζουν πως η διαδικασία μείωσης των τιμών έχει ξεκινήσει και με την βοήθεια των νέων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

·         Επισημαίνουν δε πως ένα μέρος των υψηλών τιμών οφείλεται στην εκτόξευση του κόστους των πρώτων υλών που εισάγονται.

·         Το οποίο, όπως λένε, ούτε οι πολυεθνικές μπορούν να διαχειριστούν.

·         Ακόμη και αυτές, όπως λέει, γνωστός επιχειρηματίας, «υποκύπτουν στα παιχνίδια των traders και αναγκάζονται να πάνε με τα νερά τους».

·         Δύσκολα λοιπόν, καταλήγει, μπορεί κανείς να πολεμήσει την εισαγόμενη ακρίβεια.

—————

Εκτοξεύθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ το χρηματοοικονομικό κόστος σε ένα χρόνο!

·         Με την Κριστίν Λαγκάρντ και όχι με τους Έλληνες τραπεζίτες «τα έχουν βάλει» οι Έλληνες επιχειρηματίες.

·         Ο λόγος; Μα φυσικά το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος που καλούνται να πληρώσουν αφού έχει αυξηθεί το Euribor.

·         Μεγάλη επιχείρηση με διακριτό αποτύπωμα στον χώρο της είδε τα χρηματοοικονομικά της έξοδα να εκτοξεύονται μέσα σε ένα χρόνο από τα 8 εκατ. ευρώ στα 18 εκατ. ευρώ!

·         Πρόκειται όπως λένε πηγές που γνωρίζουν για μια σημαντική επιβάρυνση, η οποία ήρθε από το πουθενά.

·         Δεν σχετίζεται δηλαδή με την ανάληψη κάποιου επιχειρηματικού ρίσκου.

·         Παρόλα αυτά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις που έχουν να παρουσιάσουν κάτι ενδιαφέρον.

·         Και μάλιστα με σχετικά ανταγωνιστικό κόστος.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino