Εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (10-13 Απριλίου). Δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει διαφορετικά και να λείπει από το σημαντικό αυτό Φόρουμ, ο πιο εξωστρεφής κλάδος της ελληνικής οικονομίας που πρωταγωνιστεί διεθνώς εδώ και δεκαετίες.

Στην έναρξη των εργασιών του Φόρουμ που φέρει το τίτλο η «Μεγάλη Μετάβαση», με κεντρικό άξονα των συζητήσεων τις πολύπλευρες μεταβάσεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής, θα μιλήσει όπως και πέρυσι η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού η οποία αναμένεται να αναφερθεί στον στρατηγικό ρόλο τη ναυτιλίας στη «μετάβαση» της παγκόσμιας οικονομίας και κοινωνίας.

Πώς μπορεί να ισχυροποιηθεί το ναυτιλιακό cluster στη χώρα μας

Επίσης στην ενότητα WORLD & EU ECONOMY και στη συζήτηση με θέμα τη Μακροχρόνια συμβολή και η στρατηγική σημασία της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία θα συμμετάσχει ο κ. Ιωάννης Κ. Λύρας, Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕ. Στην ίδια ενότητα και με θέμα τον ηγετικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας θα συμμετάσχει ο κ. Αντώνης Λαιμός, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στην ενότητα SHIPPING και με θέμα οι προοπτικές των νέων ενεργειακών κανονισμών στη ναυτιλία θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Γ. Φαφαλιός, Γραμματέας, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών- και Πρόεδρος, της Intercargo.

Στην ενότητα PLANET και με θέμα ένα βιώσιμο πλανήτη θα συμμετάσχουν ο κ. Δημήτρης Γ. Φαφαλιός, Γραμματέας, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και πρόεδρος της Intercargo και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕ και πρόεδρος της Helmepa κα. Σεμίραμις Παληού. Τέλος στην ενότητα EDUCATION στη συζήτηση με θέμα ναυτιλία με επίκεντρο τον άνθρωπο και προοπτικές σταδιοδρομίας θα συμμετάσχει η κα. Κατερίνα Πέππα γενική διευθύντρια της ΕΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά