Με σημαντικές απώλειες άνοιξε την Τετάρτη η Wall Street, μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός τον Μάρτιο ενισχύθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, μεταθέτοντας έτσι για αργότερα τις μειώσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Οι πιέσεις επεκτείνονται σε όλο το εύρος του χρηματιστηριακού ταμπλό. Λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχωρούσαν περισσότερο από 3%.

Ο δείκτης S&P υποχωρεί κατά 0,94% στις 5.161,267 μονάδες, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 38.440,37, με πτώση 1,14% και ο τεχνολογικός  Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,97% στις 16.147,82 μονάδες. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάρτιο ανέβηκε στο 3,5% έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 3,4%, με τις αγορές πλέον να ποντάρουν σε λιγότερες μειώσεις στα επιτόκια φέτος.

Τα στοιχεία συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν τώρα μόλις 20,6% πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Ιούνιο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool . Οι traders στοιχηματίζουν τώρα ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, σημείο αναφοράς για τα στεγαστικά και άλλα δάνεια, εκτινάχθηκε ξανά πάνω από το 4,5% καθώς ο ΔΤΚ του Μαρτίου επιταχύνθηκε εκ νέου από τον προηγούμενο μήνα, αψηφώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα που ελπίζει ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί στον στόχο του 2%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε σε σχεδόν 5%.

Στο ταμπλό

Τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase και βιομηχανικές μετοχές όπως η Caterpillar, υποχωρούν αμφότερες πάνω από 1% λόγω των ανησυχιών ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα αρχίσουν να πνίγουν την οικονομία. Αλλά και οι πάλαι ποτέ «καυτές» τεχνολογικές μετοχές Microsoft και Apple υποχωρούν επίσης περισσότερο από 1% η καθεμία.

Εκτός από τη μεγάλη έκθεση για τον πληθωρισμό την Τετάρτη, οι επενδυτές αναμένουν επίσης αργότερα σήμερα  τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street