Μικτή εικόνα παρουσίασαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ να επιβαρύνουν το κλίμα.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών και υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας ήταν 0,1% υψηλότερος σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, χαμηλότερος από το 0,7% τον Φεβρουάριο και κάτω από το 0,4% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ αναλυτών.

Ωστόσο, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε κατά 2,8% σε σύγκριση με 2,7% τον Φεβρουάριο, καθώς οι αποπληθωριστικές πιέσεις συνέχισαν να καταδιώκουν τον μεταποιητικό τομέα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,6%, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα κινήθηκε κοντά στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας επανήλθαν στις συναλλαγές μετά από αργία, με τον Kospi να αντιστρέφει τις προηγούμενες απώλειες και να σημειώνει άνοδο 0,15%, αν και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ήταν οριακά κάτω από την επίπεδη γραμμή.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,35% στις 39.442,63 μονάδες, αλλά ο ευρείας βάσης Topix ανέτρεψε τις απώλειες και κέρδισε 0,15%, κλείνοντας στις 2.746,96 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,44% στις 7.813,6 μονάδες, διακόπτοντας ένα τριήμερο κερδοφόρο σερί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές