Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι ευρωαγορές το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα οικονομικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου και προβληματίζονται από την κάπως θολή προοπτική για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,05% στο Λονδίνο, καταγράφοντας μειωμένα κέρδη, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης κινήθηκαν 2,4% υψηλότερες ενώ ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας διολίσθησε 1,4%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Στο μέτωπο των δεδομένων, η οικονομική παραγωγή της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προσδοκίες, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ενώ καταγράφηκαν ενδείξεις επιστροφής στην υποτονική οικονομική ανάπτυξη φέτος.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε την Πέμπτη σταθερά τα επιτόκια για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση και έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα για επερχόμενη μείωση επιτοκίων παρά την αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σε επίπεδο ΕΕ,, οι επενδυτές αφομοίωσαν τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό αναζητώντας ενδείξεις για το πότε ακριβώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές σε επίπεδο χονδρικής, υποχώρησε χαμηλότερα από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Η ένδειξη του ΔΤΚ αυξήθηκε 0,2% για τον μήνα, λιγότερο από την εκτίμηση 0,3% από τη συναίνεση του Dow Jones και όχι τόσο όσο η αύξηση 0,6% τον Φεβρουάριο.

Σε χαμηλότερο επίπεδο για φέτος το ευρώ

Όσον αφορά στο ευρώ, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου φέτος, καθώς η απόκλιση πολιτικής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τροφοδότησε τις προσδοκίες ότι τα νομίσματα θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοτιμία.

Το ευρώ υποχώρησε έως και 0,88% για να διαπραγματευτεί στα 1,063 δολάρια στις 3:55 μ.μ. ώρα Λονδίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές