«Εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα» χαρακτήρισε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δηλώνει ότι δεν είναι κακό το επιχείρημα της μη απογύμνωσης του Βρετανικού Μουσείου από τους θησαυρούς χωρών.

Ειδικότερα, σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον του Ινστιτούτου Πολιτικής του Πανεπιστημίου Georgetown με τίτλο «Ο Παγκόσμιος Αγώνας για τη Δημοκρατία με τον Μπόρις Τζονσον», ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, εξέφρασε την επιθυμία του να αποκτήσει ένα σπίτι στην Ελλάδα και μάλιστα απήγγειλε Ιλιάδα καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.

«Εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα»

Ωστόσο όταν ο Έλληνας μεταπτυχιακός φοιτητής Θανάσης Μπασιάκος (γιος του εκλιπόντος βουλευτή και υπουργού της ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου), έθεσε στον Μπόρις Τζόνσον το επίμαχο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο της Ακρόπολης εκείνος είπε ότι είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα, που θα πρέπει να το προσεγγίσουμε σφαιρικά.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον δεν πρέπει να απογυμνωθούν τα μουσεία επιστρέφοντας τους θησαυρούς στις χώρες από τις οποίες τους έχουν πάρει.

Μάλιστα είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο όπως και άλλα μητροπολιτικά μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ, που δέχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες «είναι τα αποθετήρια των θησαυρών όλου του κόσμου» και «αν αρχίσουν να απογυμνώνονται συστηματικά από τους θησαυρούς που έχουν πάρει από άλλες χώρες, επιστρέφοντάς τους» τότε – σύμφωνα πάντα με τον Τζόνσον- «θα καταστρέφονταν μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που γρήγορα και φθηνά μπορούν να διδάξουν τους νέους» για τους πολιτισμούς της αρχαιότητας.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus