Η Apple δεν κατάφερει να πετύχει την απόρριψη μαζικής αγωγής αξίας λίγο κάτω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που ασκήθηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου για λογαριασμό περισσότερων από 1.500 προγραμματιστών εφαρμογών σχετικά με τις χρεώσεις του App Store.

Η υπόθεση, αξίας έως και 785 εκατομμυρίων λιρών (979 εκατομμυρίων δολαρίων) και μία από τις πολλές που αντιμετωπίζει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός στο Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυρίζεται ότι η Apple χρεώνει τρίτους προγραμματιστές άδικες προμήθειες έως και 30% για αγορές εφαρμογών ή άλλου περιεχομένου.

Η Apple θέλει περισσότερες έξυπνες οικιακές συσκευές

Όπως σημειώνει το Reuters, στην υπόθεση που κατατέθηκε στο Competition Appeal Tribunal (CAT) πέρυσι πρωτοστατεί ο Σον Ένις, καθηγητής δικαίου ανταγωνισμού και οικονομολόγος, Οι δικηγόροι του λένε ότι η Apple έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά διανομής εφαρμογών σε iPhone και άλλες συσκευές της Apple και ζητά αποζημίωση για προγραμματιστές που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Apple, ωστόσο, υποστηρίζει ότι το 85% των προγραμματιστών στο App Store της δεν πληρώνουν καθόλου προμήθεια.

Ο συνήγορος της αμερικανικής εταιρείας, Ντάνιελ Πίκινιν, υποστήριξε σε μια ακρόαση τον Ιανουάριο ότι οι προγραμματιστές δεν μπορούν να έχουν αξίωση στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός και αν χρεωθούν για αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του βρετανικού App Store.

Ωστόσο, το αίτημα της εταιρείας να ακυρωθεί αυτό το μέρος της υπόθεσης απορρίφθηκε την Παρασκευή.

Ο δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση αναφέρει σε γραπτή του απόφαση ότι οι δικηγόροι του Ένις είχαν μια ρεαλιστική προοπτική να αποδείξουν ότι «η υπερχρέωση της προμήθειας από την Apple σε προγραμματιστές εφαρμογών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου ισοδυναμούσε με συμπεριφορά που εφαρμόστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα