Ευρωομόλογα αξίας 1 δισ. δολαρίων  αποπλήρωσε η κεντρική τράπεζα του Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της, λίγο πριν η χώρα αναζητήσει τη διάσωση από το  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το ομόλογο, που κυκλοφόρησε το 2014 και αποπληρώθηκε την Παρασκευή, έληγε αυτόν τον μήνα.

«Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε στην agent bank για περαιτέρω διανομή στους κατόχους ομολόγων», ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε δήλωση.

Πακιστάν: Οι ανεξάρτητοι που πρόσκεινται στον φυλακισμένο Ιμράν Χαν προηγούνται

Το Ισλαμαμπάντ παλεύει με κρίση στο ισοζυγίου πληρωμών, ο πληθωρισμός είναι στα ύψη και το νόμισμα το έχει υποτιμηθεί απότομα από τότε που η συμφωνία παραμονής με το ΔΝΤ απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας.

Το πακέτο διάσωσης από το ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών Muhammad Aurangzeb πρόκειται να αναχωρήσει την Κυριακή για την Ουάσιγκτον για να παραστεί στην εαρινή συνάντηση ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την 24η μακροπρόθεσμη διάσωση του Πακιστάν από το ΔΝΤ.

Ο Αουρανγκζέμπ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Σεχμπάζ Σαρίφ για το νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ την Παρασκευή.

Η συμφωνία παραμονής του ΔΝΤ ύψους 3 δισ. δολαρίων που εξασφάλισε το Ισλαμαμπάντ το περασμένο καλοκαίρι έληξε την Πέμπτη. Η τελική δόση του ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να αποδεσμευτεί μετά τη συνεδρίαση του πολυμερούς συμβουλίου του δανειστή αργότερα αυτόν τον μήνα.

Οι δύο πλευρές συνομίλησαν τις τελευταίες εβδομάδες για τη διαπραγμάτευση του μακροπρόθεσμου προγράμματος διάσωσης για να συνεχίσουν με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις πολιτικής για τον περιορισμό των ελλειμμάτων, τη δημιουργία αποθεματικών και τη διαχείριση της διογκούμενης εξυπηρέτησης του χρέους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής