Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι το 99% των 300 πυραύλων και drone που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ —από το έδαφος του Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας— αναχαιτίστηκαν.

Το Ιράν δηλώνει ότι δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά του έναντι οποιασδήποτε νέας επίθεσης, αν χρειαστεί και την επόμενη φορά η επίθεση θα είναι «δέκα φορές ισχυρότερη».

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε πως το Ιράν είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις του κατά του Ισραήλ θα είναι «περιορισμένες και για αυτοάμυνα».

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν κλιμάκωση» αλλά θα «συνεχίσουν να υποστηρίζουν» την άμυνα του Ισραήλ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση μέσω βιντεοκλήσης των κορυφαίων διπλωματών της ‘Ενωσης για την Τρίτη, προκειμένου «να συμβάλει στην αποκλιμάκωση και την ασφάλεια στην περιοχή».

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο NBC News.

Δεν υπήρξαν πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συζήτησε η ισραηλινή ηγεσία.

Ένας αξιωματούχος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι στη συνεδρίαση θα παρουσιάζονταν θέματα πολιτικής μετά το αντίποινα του Ιράν.

Δείτε Live τις εξελίξεις εδώ.

Δείτε LIVE εικόνα από τη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω