
Στο Βιετνάμ έφτασε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κούκ, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να ενισχύσει τις πωλήσεις σε νέες αγορές.
Ο Κουκ αναμένεται να έχει συναντήσεις με με χρήστες, προγραμματιστές και δημιουργούς περιεχομένου της Apple κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης.
Αγορά smartphone: Η Apple χάνει την πρώτη θέση, επανέρχεται στην κορυφή η Samsung
Ο CEO δημοσίευσε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο X από το Ανόι.
Hoan Kiem Lake in Hanoi is as beautiful as it is iconic! It was amazing to spend time with Duy and see his creative process using Cinematic mode on iPhone 15 Pro. pic.twitter.com/5INkRcew1r
— Tim Cook (@tim_cook) April 15, 2024
Όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κουκ συναντήθηκε με τις μουσικούς My Linh και My Anh με τις οποίες απόλαυσε τον φημισμένο βιετναμέζικο καφέ με αβγό.

Η επίσκεψη του Κουκ έρχεται σε μια περίοδο δοκιμών για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό. Τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η International Data Corporation (IDC) έδειξαν ότι οι παγκόσμιες αποστολές iPhone μειώθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Η Apple αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά smartphone high-end όπου δραστηριοποιείται, ειδικά σε βασικές αγορές όπως η Κίνα.
Η Apple έχει εξελιχθεί αθόρυβα στον τρίτο μεγαλύτερο πωλητή smartphone του Βιετνάμ, σύμφωνα με την IDC, πίσω από την κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών Oppo και τη Samsung. Και το Βιετνάμ έχει γίνει μια βασική τοποθεσία για την κατασκευή του, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να διαφοροποιήσει τη συναρμολόγηση των προϊόντων της μακριά από την Κίνα.
Η εξάρτηση της Apple από την Κίνα για τα προϊόντα της τέθηκε υπό έλεγχο το 2022 καθώς τα αυστηρά μέτρα πρόληψης της Covid-19 στη χώρα και οι ταραχές των εργαζομένων στο εργοστάσιο iPhone της Foxconn διέκοψαν την παραγωγή . Η Foxconn είναι ο κύριος συναρμολογητής των iPhone της Apple.
«Το Βιετνάμ είναι σημαντικό για την Apple όχι μόνο λόγω της αυξανόμενης βάσης των θαυμαστών της εκεί, αλλά και επειδή η βιομηχανία αντισταθμίζει τα στοιχήματά της διαφοροποιώντας την παραγωγή της πέρα από την Κίνα. Αυτό περιλαμβάνει βασικές τοποθεσίες όπως το Βιετνάμ, όπου η Samsung έχει εδώ και καιρό παρουσία στο βόρειο τμήμα της χώρας», δήλωσε στο CNBC ο Bryan Ma, αντιπρόεδρος της έρευνας συσκευών πελατών της IDC.


Latest News

Σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν την κυβερνοασφάλεια βασική πρόκληση - Τι δείχνει έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, το ένα τρίτο σχεδόν (31,1%) των επιχειρήσεων βασίζεται κυρίως ή εξ ολοκλήρου σε χειροκίνητες διαδικασίες ή βρίσκεται μόλις στο αρχικό στάδιο ενσωμάτωσης ψηφιακών τεχνολογιών

Καταφύγιο... στην Ινδία αναζητά η Apple - Τι σχεδιάζει για τα iPhone
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Apple

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Πόσο κοστίζουν τα «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στο ChatGPT
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Όλτμαν, εξήγησε ότι η φράση «η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα» δεν ισχύει ακριβώς στην περίπτωση του ChatGPT.

Πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων σε Meta και Apple από την ΕΕ
Τα πρόστιμα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις με τον Τραμπ, ο οποίος έχει απειλήσει με δασμούς χώρες που τιμωρούν τις αμερικανικές εταιρείες

Οι ψηφιακοί κίνδυνοι της AI για τη δημιουργία action figures και χαρακτήρων Ghibli
Οι εικόνες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω εκπαίδευση των μοντέλων AI ή ακόμα και να συμπεριληφθούν σε δημόσια datasets

SAP: Άνοδος 58% στα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας
Η μετοχή του γίγαντα λογισμικού SAP σημειώνει άνοδο 9,3% μετά την αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου

To όραμα του Βαρδή Βαρδινογιάννη - Γιατί επενδύει στο ελληνικό eGaming
Παρά την ισχυρή οικογενειακή παράδοση, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ο νεότερος επενδύει σε eGaming και κυβερνοσφάλεια - Το ελληνικό όραμα και η συμμετοχή της ALTER EGO VENTURES

Γιατί η Samsung επιδιώκει τεχνολογική συμμαχία με κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετατόπιση του επιχειρηματικού στόχου της Samsung από ακόλουθο σε πρωτοπόρο

Η Silicon Valley θέλει να δημιουργήσει ρομποτικό στρατό για τους «καλούς τύπους» με σύμμαχο την ΑΙ
H Silicon Valley έχει κάνει σημαντική στροφή προς την άμυνα τα τελευταία χρόνια με επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων