Για την «υπαρξιακή» ανάγκη συγχωνεύσεων και εξαγορών μίλησε ο επικεφαλής της Morgan Stanley, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην επενδυτική τραπεζική και να ενισχυθεί ο τραπεζικός κλάδος παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Morgan Stanley, Ted Pick, η σύναψη συμφωνιών είναι μια «υπαρξιακή πραγματικότητα», προκειμένου να επιτευχθεί η πολυαναμενόμενης ανάκαμψη της Wall Street στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής. Και αυτή η «οδηγία» διακηρύχθηκε καθώς τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της τράπεζα αυξήθηκαν κατά 14%.

Η αμερικανική τράπεζα ανέφερε καθαρά έσοδα 3,4 δισ. δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από 3 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg για 2,7 δισ. δολάρια. Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής ήταν ένα φωτεινό σημείο, καθώς ήταν κατά 16% υψηλότερα από το αναμενόμενο, με τις δραστηριότητες σε αρχικές δημόσιες προσφορές να ενισχύονται ξανά μετά από μια διετή ύφεση.

Morgan Stanley: Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών

Η ανάκαμψη της Morgan Stanley στην επενδυτική τραπεζική ήταν λιγότερο έντονη από ό,τι σε πολλούς από τους ανταγωνιστές της – οι προμήθειες στη Goldman Sachs αυξήθηκαν κατά 32% – αλλά ο Pick παρουσίασε μια θετική προοπτική. «Αισθάνομαι καλά που αυτός ο κύκλος ανοίγει ξανά για την κλασική επενδυτική τραπεζική και τις κεφαλαιαγορές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Pick, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία από τον James Gorman τον Ιανουάριο.

Επίσης, ο Pick εστίασε στην πίεση στις εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων να πουλήσουν υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία ώστε να αναπτύξουν τα νέα κεφάλαια και την ανάγκη των μεγάλων εταιρειών να αναθεωρήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού. «Η ανάγκη για εκτέλεση διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών είναι εδώ. Είναι για πολλές εταιρείες μια υπαρξιακή πραγματικότητα. Οι αλυσίδες εφοδιασμού τους έχουν διαταραχθεί από δύο μεγάλες παγκόσμιες αναταράξεις», είπε ο Pick.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν το πρώτο υπό τον Pick, του οποίου το υπόβαθρο στην επενδυτική τραπεζική και τις συναλλαγές έρχεται σε αντίθεση με την εμπειρία του προκατόχου του James Gorman στη διαχείριση περιουσίας. Τα αποτελέσματα τόνισαν την ικανότητα της επιχείρησης διαχείρισης περιουσίας της Morgan Stanley, η οποία υπήρξε κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης της τράπεζας τα τελευταία χρόνια. Το τμήμα συγκέντρωσε δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι περίμεναν οι επενδυτές το τρίμηνο.

Τα καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία ήταν περίπου 95 δισ. δολάρια, πολύ πάνω από τις προσδοκίες για 62 δισ. δολάρια, με την Morgan Stanley να έχει θέσει μακροπρόθεσμο στόχο να συγκεντρώσει περισσότερα από 10 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]