Tην επέκταση του Προγράμματος Ανταμοιβής για Συνεπείς Πελάτες Στεγαστικών Δανείων, που είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2023 με διάρκεια ενός έτους, ανακοίνωσε η Attica Bank.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την απόφαση αυτή «στηρίζει έμπρακτα τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο»

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα παρατείνεται για άλλους δώδεκα μήνες, από τη δόση Ιουνίου 2024 έως και τη δόση Μαΐου 2025 με τους ίδιους όρους. Οι ιδιώτες πελάτες που πληρούν τα κριτήρια θα ενταχθούν αυτόματα στο Πρόγραμμα Ανταμοιβής, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους τους.

«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Προγράμματος Επιβράβευσης Συνεπών Πελατών Στεγαστικών Δανείων καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από την Attica Bank, η οποία με την κίνηση της αυτή επιβραβεύει και ενισχύει τους συνεπείς πελάτες της», επισημαίνεται.

Ο πέμπτος τραπεζικός πυλώνας

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού μιλώντας πρόσφατα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα φέρει η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση Attica Bank με την Παγκρήτια.

«Attica Bank και Παγκρήτια Τράπεζα είναι σήμερα δύο ίδιου μεγέθους τράπεζες. Μετά τη συνένωση, ωστόσο, θα παραμείνουν μικρότερες, με τη νέα τράπεζα να είναι η μοναδική που δεν θα έχει αναβαλλόμενη φορολογία (DTC), σχολίασε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο του  προσθέτοντας πως θα πρόκειται για μία καθαρή τράπεζα, με χαμηλότερο δείκτη NPE, αλλά αυστηρά κριτήρια όσον αφορά στη χορήγηση δανείων.

Το 2023, η τράπεζα εμφάνισε θετική πιστωτική επέκταση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ το α’ τρίμηνο του 2024 η τράπεζα εμφανίζει θετική ροή, ύψους 160 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικής στο σύνολο του συστήματος (-1,9 δισ. ευρώ τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους).

Σύμφωνα με την ίδια, αν και είναι δύσκολο να οριστεί ποιος είναι ο σωστός αριθμός των τραπεζών που πρέπει να λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι βέβαιο πως δεν μπορούν να είναι μόνο τέσσερις. «Ο κλάδος χρειάζεται να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Αυτό που είδαμε από την πολύ επιτυχημένη πορεία της Optima Bank είναι ότι υπήρχε ανάγκη για επιπλέον τράπεζα. Υπάρχει ανάγκη για ακόμη μία τράπεζα», σημείωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις