Πλώρη για να συνεχίσει το ήδη τετραήμερο ανοδικό του σερί βάζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σήμερα βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από Τιτάν και Σαράντη, προκειμένου να διαπεράσει και την πρώτη αντίστασή του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,71% στις 1.430,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,67% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.478,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,72% στις 1.223,70 μονάδες.

Standard & Poors… effect

Η αγορά δείχνει να μην περίμενε την αναβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poors, η οποία αν και περιορισμένης επίδρασης, λειτούργησε μάλλον «λυτρωτικά» για μια αγορά που είχε βαλτώσει επί διμήνου. Επιτάχυνε μάλιστα τις προσπάθειες αντίδρασης από τα χαμηλά των 1.360 μονάδων και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον μάς βλέπουν οι ξένοι.

Την κίνηση βοήθησε και η εικόνα των διεθνών αγορών, με τον FTSE 100 σήμερα να βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά. Κι όπως η πτωτική κίνηση ήρθε εξαιτίας των φόβων για κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, έτσι και η ανοδική κίνηση των τελευταίων 60 μονάδων του ΓΔ ήρθε χάρη στην προεξόφληση ότι τα πράγματα εξομαλύνονται.

Έτσι, βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με την Hellas Fin, η ανοδική παραβίαση των 1.400 μονάδων σηματοδότησε την ολοκλήρωση της διόρθωσης. Μακροπρόθεσμα, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market).Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περι το 1550-1609 περιοχή τιμών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν και Σαράντης σημειώνουν κέρδη 2,58% και 2,08% αντίστοιχα, με τις Εθνική, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται με άνοδο άνω του 1%. Κοντά στο +1% είναι και οι Μυτιληναίος, Jumbo, Βιοχάλκο και Coca Cola.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Eurobank, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Cenergy, Motor Oil, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ, ενώ ήπια πτωτικά οι Quest, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες