«Πάντα κάτι φαίνεται αδύνατο, μέχρι να πραγματοποιηθεί» είχε πει ο Νέλσον Μαντέλα και καθώς φαίνεται αυτό που μέχρι χθες έμοιαζε αδύνατο στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), δηλαδή να στηθούν κάλπες με περισσότερους υποψηφίους από έναν, όπως συνηθιζόταν, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, θα πραγματοποιηθεί στη γενική συνέλευση των μελών τον ερχόμενο Ιούνιο.

ΣΕΒ: Ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία

Η χθεσινή ανακοίνωση της απόφασης του νυν προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΒ, κου Δημήτρη Παπαλεξόπουλου και του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κου Ευθύμιου Βιδάλη να μην διεκδικήσουν τρίτη θητεία στο τιμόνι του ΣΕΒ, έδωσε το λάκτισμα για την προεκλογική κούρσα στον ιστορικό εργοδοτικό φορέα.

Σπάζοντας λοιπόν την παράδοση για έναν και μοναδικό υποψήφιο και μάλιστα με εξ αρχής συμφωνία ώστε να μη διχάζονται τα μέλη, πλέον τον προεδρικό θώκο στο νεοκλασικό της οδού Ξενοφώντος διεκδικούν τουλάχιστον δύο: η κα Ιουλία Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) και ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής της Bespoke SGA Holdings.

Ας σημειωθεί ότι η κα Τσέτη έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΒ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του κου Θεοδωρόπουλου θα γίνει άμεσα.

Άλλωστε ο κος Θεοδωρόπουλος, ο μακροβιότερος αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στον ΟΤ είχε δηλώσει πως θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου στον ΣΕΒ στην περίπτωση που αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής ο κος Παπαλεξόπουλος.

«Βασιζόμενος σε αξίες που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τον τρόπο λειτουργίας του, όπως την συνεννόηση και την σύνθεση απόψεων, ο ΣΕΒ χρειάζεται να συνεχίσει να παρεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις του ενωμένες και με τις συλλογικές επιδιώξεις πολύ πιο πάνω από τις προσωπικές» κατέληγε στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση ο κος Παπαλεξόπουλος, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όλες τις πλευρές για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 19η Ιουνίου 2024

Οι διεκδικητές

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής με μεγάλη εμπειρία και γνώση να πάει ακόμη ένα βήμα μπροστά τον μεγαλύτερο εργοδοτικό φορέα της χώρας. Για πολλούς είναι το φαβορί, αλλά κανείς και καμία δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείν αναζητά στο πρόσωπο του κου Θεοδωρόπουλου την εκπροσώπησή του.

Η υποψηφιότητά του είχε προκριθεί από το λεγόμενο «συμβούλιο των γερόντων», δηλαδή το συμβούλιο των προηγούμενων προέδρων του Συνδέσμου, για τις εκλογές του 2012, όπως και του 2014. Αμφότερες οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές από τον πολυσχιδή επιχειρηματία, καθώς επικαλέστηκε «φόρτο εργασίας».

Απέναντι από τον κο Θεοδωρόπουλο θα βρεθεί η κα Τσέτη. Η φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle, από τον Ιούνιο του 2022, είναι Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ενώ είναι επικεφαλής της Επιτροπής του Συνδέσμου για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Δηλώνοντας σε κάθε τόνο ότι ηθική υποχρέωση της παραγωγικής τάξης είναι να επενδύει στον τόπο της η κα Τσέτη πιστεύει ότι πλέον ζούμε σε μία no gender εποχή και θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά και δεξιότητες των ανθρώπων χωρίς να μας απασχολεί το φύλο.

Κατά πληροφορίες η υποψηφιότητά της υποστηρίζεται από σειρά επιχειρηματιών της λεγόμενης «νέας οικονομίας» και εάν εκλεγεί θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΒ, αφού και οι 25 έως σήμερα πρόεδροι του Συνδέσμου ήταν άνδρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις