5η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, και όχι μόνο απορροφήθηκαν όλες οι ρευστοποιήσεις που προέκυψαν από την ιρανική επίθεση, αλλά έχει στηθεί βάση για νέα πολυετή υψηλά.

Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κατοχυρώσει καθαρά τη ζώνη των 1425 μονάδων, που αποτελούσε έως πρότινος την αντίσταση στο πλαγιοπτωτικό μοτίβο των τελευταίων 2 μηνών.

Ως εκ τούτου, ο επόμενος στόχος τίθεται πέριξ των 1470 μονάδων, και οποιαδήποτε πτωτική συνεδρίαση σημαίνει ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης.

Η έξοδος ακόμα παραμένει κάτω από τις 1360, ένας ανασταλτικός παράγοντας για “τυφλές” τοποθετήσεις, ωστόσο η γενικότερη εικόνα όντως έχει βελτιωθεί αισθητά.

Παρεμφερή συμπεριφορά είδαμε στον Τραπεζικό Δείκτη, που αντίστοιχα κατοχύρωσε τη δική του αντίσταση των 1235 μονάδων, με ανοιχτό δρόμο για τις 1290.

Επιμέρους, η ΑΛΦΑ κατοχύρωσε τα 1,60, και με στήριξη τα 1,58 μπορεί να αναμετρηθεί με τα 1,72, με επόμενο επίπεδο τα 2,10.

Η ΕΥΡΩΒ κατάφερε να κατοχυρώσει τα 1,90 ευρώ, και κινείται προς τα 2,15.

Η ΕΤΕ, που έχουμε επισημάνει ότι είχε με διαφορά την πιο ανθεκτική συμπεριφορά, κράτησε την ανοδικότητά της, με επόμενο στόχο τα 7,70 και κοντινή στήριξη τα 7,30.

Τέλος, η ΠΕΙΡ επιστρέφει στο ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 4 ευρώ, κοιτώντας πλέον να βρει δυνάμεις για τα 4,60.

Η πρώτη είδε νέα πολυετή υψηλά.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συμπεριφορά του Τιτάνα, που συνέχισε σε υπερπολυετή υψηλά δικά του επίπεδα, ουσιαστικά ασταμάτητος εδώ και μήνες.

Σε ιστορικά υψηλά και οι ΟΡΤΙΜΑ και ΠΕΡΦ, με καλούς όγκους και ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Από την πληροφορική, η πάντα ελκυστική REALCONS έδωσε ανοδική αντίδραση από τη ζώνη των 3,50, και μπορεί να ψάξει και πάλι τα 4,40, που αφορούν εξάλλου και ιστορικές κορυφές για τη μετοχή.

Σε καλό σημείο βρέθηκε μετά την πρόσφατη πτώση η ΜΟΤΟ, και όσο πάνω από τα 2,80 ευρώ έχει κάθε λόγο να δει τα 4,50. Τα αποτελέσματα της εταιρείας (και του Ομίλου) ήταν στιβαρά σε όλα τα επίπεδα, ενώ δικαιολογείται και περαιτέρω αύξηση κύκλου εργασιών για το 2024, με αύξηση 33% και στην ήδη ικανοποιητική μερισματική πολιτική (προτάθηκε μέρισμα 0,12€ από 0,09€).

Η ΒΙΟ, όντας αρκετά ταλαιπωρημένη το τελευταίο διάστημα, προσπέλασε τα 5,60 με ελπίδες να δει τα 6,20.

Ο άριστος ΜΥΤΙΛ, έχοντας από νωρίς δώσει σήμα συνέχισης μετά τα 36,50 ευρώ, συνεχίζει απροβλημάτιστος για τα 41, με κοντινή στήριξη τα 37,20-37,50.

Ο ΟΠΑΠ τίμησε τη βάση των 16-16,10 (όπου είχε “κάτσει) για 11 συνεδριάσεις, και κινείται για τη ζώνη των 18 ευρώ, σε επίπεδα που έχει να δει από το μακρινό 2009.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Με γειά μας οι 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ετοιμάζονται για εκτόξευση
ο Αντικριστής |

Με γειά μας οι 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ετοιμάζονται για εκτόξευση

Αδιαμφισβήτητα, οι μεγάλοι χαμένοι των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων είναι οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Διότι οι άλλες δύο... ξαδέλφες κινούνται ασταμάτητες σε νεότερα πολυετή υψηλά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.