Με τη βοήθεια των Motor Oil και Σαράντη, το χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να έχει «στοιχηματίσει» στο να διευρύνει το ανοδικό του σερί, παλεύοντας όμως παράλληλα και με τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών, που ευλόγως εκδηλώνονται μετά από την ισχυρή αντίδραση που έχει καταγράψει.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,51% στις 1.455,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 69,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,57% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.551,31 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,97% στις 1.269,46 μονάδες.

Αντέχει το θετικό πρόσημο

Είναι εύλογο μετά από μία κίνηση από τις 1.360 μονάδες στις σημερινές 1.450 το ΧΑ να ενεργοποιεί τους πωλητές, που θέλουν να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών ενός πενθημέρου που μόνο ικανοποίηση μπορεί να προσφέρει. Και αυτό διότι ο γενικός δείκτης απέφυγε τις διαγραμματικές περιπέτειες και έπεισε ακόμη και τους πιο δύσπιστους ότι έχει τα καύσιμα να κινηθεί υψηλότερα, ακόμη και σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Ένα περιβάλλον όμως που αν και δείχνει μια τάση αποκλιμάκωσης τις τελευταίες ημέρες δεν παύει να είναι ναρκοθετημένο από κυοφορούμενες εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσουν νέες αναταράξεις στις αγορές, με το ΧΑ να μην έχει «ανοσία». Σαφώς μπορεί να έχει αλλάξει επίπεδο, σε σχέση με την αγορά που ήταν πριν λίγα χρόνια, αλλά δεν παύει να είναι μια αγορά που έχει ευπάθειες και ρηχότητα που λειτουργούν ανασταλτικά στην μεγάλη ανάληψη ρίσκου από τους αγοραστές.

Παρόλα αυτά, και σήμερα ο γενικός δείκτης συντηρεί το θετικό του πρόσημο, κόντρα στο profit taking, αντανακλώντας και την επιβεβαίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά assets που παρατηρείται και στην έκδοση του 30ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ. Ήδη οι προσφορές ξεπερνούν τα 28 δισ. ευρώ (!), με το επιτόκιο να υποχωρεί στο 4,25% από 4,3% που ήταν αρχικά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Motor Oil και Σαράντης κερδίζουν 2,64% και 2,21% αντίστοιχα, με τις Εθνική, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Cenergy, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Aegean, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Coca Cola και ΟΠΑΠ.

Ήπια πτωτικά από την άλλη κινούνται οι Μυτιληναίος, Alpha Bank, Autohellas, Λάμδα, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή, με τη ΓΕΚ Τέρνα και την ΕΥΔΑΠ να σημειώνουν απώλειες άνω του 1%. Η Quest χάνει 2,11%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες