Η αξιοποίηση του μεγάλου χαρτοφυλακίου των παραχωρήσεων του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως χρηματοδοτικού εργαλείου παραμένει στο τραπέζι της διοίκησης υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Περιστέρη.

Ο κ. Περιστέρης ερωτηθείς χθες στο περιθώριο των εγκαινίων για την παράδοση τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Ε65 επανέλαβε πώς «εξετάζουμε διάφορες εναλλακτικές».

Σε άλλη πίστα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τα μηνύματα Περιστέρη σε μετόχους και αγορά

Υπενθυμίζεται πως έχει συσταθεί η θυγατρική «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Παραχωρήσεις» όπου εκεί περνούν όλα τα μεγάλα έργα που αναλαμβάνει ο όμιλος με τη μέθοδο των πολυετών συμβάσεων μελέτης, χρηματοδότησης, κατασκευής και λειτουργίας.

Χρηματοδοτικό εργαλείο

Ο κ. Περιστέρης τον περασμένο Φεβρουάριο στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων είχε κάνει γνωστή την πρόθεση της διοίκησης για την εύρεση της καταλληλότερης λύσης ώστε οι παραχωρήσεις να αξιοποιηθούν ως χρηματοδοτικό εργαλείο.

Χθες ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, απάντησε ότι «δεν υπάρχει ακόμα καταληκτική απόφαση ως προς τον τρόπο αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου».

Σημείωσε δε, πώς απομένουν να παραδοθούν στον όμιλο η Εγνατία Οδός, ο ΒΟΑΚ και η Αττική Οδός. Πρόκειται για τις νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των παραχωρήσεων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και στους τρεις διαγωνισμούς η εισηγμένη αναδείχθηκε νικήτρια ωστόσο απομένουν από τις αναθέτουσες αρχές του δημοσίου και άλλους φορείς εκκρεμότητες προκειμένου και τυπικά να μεταβιβαστούν στον όμιλο.

Η Αττική Οδός

Εξάλλου, ο πρόεδρος και CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν σκέψεις για τη διεύρυνση των μετοχικών σχημάτων στα οποία ηγείται η εταιρεία κερδίζοντας τους διαγωνισμούς παραχώρησης της Αττικής Οδού και του ΒΟΑΚ.

Ο κ. Περιστέρης απάντησε πώς «η εταιρεία έχει γίνει αποδέκτης πρότασης ενδιαφερόμενου επενδυτή για την Αττική Οδό».

Ωστόσο, αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη» ως προς τις προθέσεις για τη διεύρυνση των μετοχικών σχημάτων.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα αυτή δίνεται στους αναδόχους ή προτιμητέους επενδυτές, ανάλογα, αρκεί να δοθεί το «ΟΚ» από τις αναθέτουσες αρχές των διαγωνισμών.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και τις πληροφορίες που θέλουν να συζητά με επενδυτές, ο κ. Περιστέρης σημείωσε πώς «δεν υπάρχει κάτι προσώρας ανακοινώσιμο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις