Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αν και στο τέλος κατάφεραν να περιορίσουν ελαφρώς τις ανησυχίες για τις επιδόσεις της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Χτυπά» τη Wall Street το ΑΕΠ των ΗΠΑ, βουτιά 15% για Meta

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,98% στις 38.085 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,46% στις 5.048 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,64% στις 15.611 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Meta σημείωσε βουτιά 10,5%, καθώς δεν ικανοποίησε με το guidance που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο. Εάν κλείσει με αυτά τα ποσοστά, θα είναι η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της μετοχής από τον Οκτώβριο του 2022.

Η ανακοίνωση της Meta εγείρει ανησυχίες πλέον ενόψει των αποτελεσμάτων άλλων μεγάλων ονομάτων τεχνολογίας. Η Microsoft και η Alphabet πρόκειται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Απώλειες 8% και για την International Business Machines (ΙΒΜ), αν και η εταιρεία ανέφερε κέρδη 1,68 δολ. ανά μετοχή για το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις συναινετικές εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,59 δολάρια. Ωστόσο, ανακοίνωσε έσοδα 14,46 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, έναντι εκτίμησης για 14,53 δισ. δολ.

Παράλληλα, αρνητικά λειτούργησε η ανακοίνωση της πορείας του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ, το οποίο αυξήθηκε κατά 1,6% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Bureau of Economic Analysis. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν ότι το ΑΕΠ θα έφτανε στο 2,4%, καθώς το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 3,4%.

Aυξήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του ΑΕΠ, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν, με εκείνη του 10ετούς ομολόγου αναφοράς να φτάνει στο 4,706%, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξήθηκε περίπου 6 μονάδες βάσης στο 4,995%.

«Βραχυπρόθεσμα, οι αριθμοί δεν φαίνεται να είναι πράσινο φως ούτε για τους ταύρους ούτε για τις αρκούδες… η αβεβαιότητα είναι απίθανο να μειώσει τις πιέσεις σε μια αγορά που βιώνει τη μεγαλύτερη αναταραχή από πέρυσι», σχολίασε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων στο E*Trade της Morgan Stanley.

Πάντως, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας παρουσίασε μείωση κατά 5.000 σε 207.000 το επταήμερο που έληξε στις 20 Απριλίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 1.250 από τον μη αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας στις 213.250.

Τέλος, τα αποθέματα χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,4% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθαν σε 896,2 δισ. δολάρια. Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 2,1% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023.  Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα λιανικής τον Μάρτιο ανήλθαν στα 788,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 4,4% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]