Προσηλωμένος στο επενδυτικό του πλάνο παραμένει ο ΟΠΑΠ με την εταιρεία να βάζει και την τεχνητή νοημοσύνη στο… παιχνίδι ελπίζοντας να κερδίσει το στοίχημα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στην οποία η συμμετοχή ξεπέρασε το 78%. Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν με ευρεία πλειοψηφία το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ρεκόρ εσόδων πάνω από 2 δισ. για τον ΟΠΑΠ το 2023 -Μέρισμα 1,85 ευρώ/μετοχή

Στο retail θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη των καταστημάτων ΟΠΑΠ ως τοπικών προορισμών προσιτής διασκέδασης ενώ η εταιρεία θα αξιοποιήσει το Eurojackpot και μεγάλα αθλητικά γεγονότα μείζονος σημασίας, όπως το EURO 2024.

H ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των online πλατφορμών του, καθώς και η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες παραμένουν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της εταιρείας.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Jan Karas, θα διερευνηθεί η περαιτέρω αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, σε διάφορους τομείς, όπως το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Ακόμη, υψηλοί στόχοι έχουν τεθεί στον τομέα της βιωσιμότητας και του ESG. Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ θα εστιάσει σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας με επίκεντρο την Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση.

Στο retail, ο κ. Karas στάθηκε στο ολοκληρωμένο και σύγχρονο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών κληρώσεων του ΟΠAΠ, σημειώνοντας ότι οι πελάτες έχουν υποδεχθεί θερμά τα ανανεωμένα ΛΟΤΤΟ και ΤΖΟΚΕΡ, ενώ το Eurojackpot, που λανσαρίστηκε πρόσφατα, δείχνει ενθαρρυντικά πρώτα δείγματα. Επιπλέον, οι επιδόσεις του Πάμε Στοίχημα ενισχύθηκαν χάρη στη νέα πλατφόρμα του παιχνιδιού, ενώ το OPAP Store App, ο βασικός πυλώνας ψηφιοποίησης των καταστημάτων, συνέχισε να σημειώνει υψηλούς ρυθμούς υιοθέτησης. Ακόμη, συνεχίστηκε δυναμικά η ανανέωση των VLTs, γεγονός που οδήγησε σε μεγαλύτερες επιδόσεις.

Stoiximan και διαδικτυακές πλατφόρμες

Στο online, τόσο η Stoiximan όσο και οι online πλατφόρμες του ΟΠAΠ σημείωσαν ρεκόρ ενεργών πελατών και εσόδων. Η σημαντικότερη εξέλιξη του 2023 ήταν το λανσάρισμα του Opaponline.gr. Σύμφωνα με τον κ. Karas, με τη νέα iLottery πλατφόρμα, ο ΟΠAΠ διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα online χαρτοφυλάκια διεθνώς. Ακόμη, ενισχύθηκε η παικτική δραστηριότητα στο Pamestoixima.gr, χάρη στη νέα στοιχηματική πλατφόρμα του, ενώ τα παιχνίδια online casino συνέχισαν να σημειώνουν δυναμική ανάπτυξη, χάρη και στην απήχησή τους σε νεαρότερα και γυναικεία κοινά.

Ο κ. Karas, τόνισε ότι η εταιρεία ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε προκλήσεις, όπως οι επιπτώσεις του πληθωρισμού και των φυσικών καταστροφών, χάρη στο ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο και τις πρωτοβουλίες της. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε το δίκτυο των συνεργατών και τους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ για το σημαντικό ρόλο τους στην επιτυχία της εταιρείας.

«Η συνεπής και αποδοτική υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward έδωσε ώθηση στις επιδόσεις της εταιρείας», επεσήμανε ο κ. Karras. «Tόσο οι retail, όσο και οι online δραστηριότητες αναπτύχθηκαν δυναμικά, χάρη στην προσήλωση του ΟΠΑΠ στην ψηφιοποίηση, την τοποθέτησή του στην προσιτή διασκέδαση, την ανανέωση παραδοσιακών παιχνιδιών και την αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη», πρόσθεσε.

Η ανταμοιβή των μετόχων για το οικονομικό έτος 2023 ανήλθε συνολικά στα 1,85 ευρώ ανά μετοχή και είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Νίκος Καραμούζης: Με τριπλή εξαγορά «μπαίνει» στο ελαιόλαδο – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ με την Inspiring Earth
Επιχειρήσεις |

Νίκος Καραμούζης: Με τριπλή εξαγορά «μπαίνει» στο ελαιόλαδο – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ με την Inspiring Earth

Έναν νέο ισχυρό όμιλο στο ελαιόλαδο δημιουργούν οι SMERemediumCap και Inspiring Earth εξαγοράζοντας τις εταιρείες Λατζιμάς, Έλαια Σητείας-LASITIA και Olympian Green International