Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

Κι από ‘κει και πέρα, άρχισαν τα ..δύσκολα.

Καταρχάς, η συνεδρίαση της Τετάρτης, ειδικά το τελευταίο τέταρτό της, ήταν προάγγελος μιας έντονης μεταβλητότητας, που παραδοσιακά “εκνευρίζει” τους επενδυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δείκτης έκλεισε στο αμετάβλητο την Τετάρτη, μετά τα άτσαλα κλεισίματα θέσεων της τελευταίας ώρας.

Κι έπειτα, η συνεδρίαση της Πέμπτης είχε παρόμοιο μοτίβο, με έντονα σκαμπανεβάσματα, αν και ο Δείκτης παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος.

Επίσης, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν παρούσα, ώστε να ενδυναμώνουν τα ευρήματα.

Σε επίπεδο Δείκτη, μια επιστροφή στη ζώνη των 1420-25 μονάδων είναι έως και ευκταία, ώστε να μπορέσουν να ..βολευτούν νέα κεφάλαια και να υπάρξουν καύσιμα για ανοδική συνέχεια μέχρι και τις 1500 μονάδες με πρώτη στάση τις 1470.

Επιμέρους, η ΕΤΕ κορύφωσε στη ζώνη των 7,70, και θα μπορούσε να αποκτήσει ενδιαφέρον στα 7,30.

Ο ΜΥΤΙΛ παραμένει επιθετικός για τα 41 ευρώ, με την αγορά να περιμένει μια επιστροφή στα 36,50 εν είδει επιβεβαίωσης. Σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Η ΕΥΡΩΒ επίσης αρνείται να διορθώσει, έχοντας επιδείξει σοβαρές άμυνες στις πωλήσεις. Η ζώνη των 1,9 είναι η στήριξη, με επόμενο επίπεδο τα 2,15.

Η ΑΛΦΑ ψάχνει τα 1,71-72, και πάνω από εκεί μπορεί να κάνει τη διαφορά έως και τα 2,15.

Επισημαίνουμε ότι η ΕΠΣΙΛ μπήκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης, με τις φήμες να θέλουν σημαντική εξαγορά από μεγάλο fund. Να πούμε ότι ακόμα και σε αυτά τα επίπεδα των 10 ευρώ, η μετοχή έχει κεφαλαιοποίηση 547 εκατ. ευρώ, και δεν θα μας έκανε εντύπωση κάποιο deal ακόμα και στα 11 ευρώ.

Επ’ ευκαιρία, να συγκρίνουμε αυτην την έως πρότινος “άγνωστη” ΕΠΣΙΛ που ακόμα και τώρα πολλοί δεν πείθονται για την αξία της, με άλλες: ο ΑΔΜΗΕ αποτιμάται στα 510 εκατ., ο ΟΛΠ στα 610, η ΕΥΔΑΠ στα 610, η ΑΤΤ (Attica Bank) στα 550, η ΕΛΛ (ΤτΕ) στα 280, ο ΟΛΘ στα 230, η ΕΥΑΠΣ (ΕΥΑΘ) στα 120.

Και αν ισχύουν οι φήμες, μιλάμε για το ..2 στα 2 στις μεγάλες του κλάδου πληροφορικής. Η ΕΝΤΕΡ των 240 και η ΕΠΣΙΛ αφορούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών, με τις λοιπές (πλην ΚΟΥΕΣ και ΙΝΤΕΚ που δεν είναι αμιγώς στην πληροφορική) να είναι συνολικά αυτό το μέγεθος, λ.χ. ΙΛΥΔΑ 13 εκατ., ΚΟΥΑΛ 37, ΣΠΕΙΣ 51, REALCONS 84, ΠΕΡΦ 85, ΠΡΟΦ 110, οπότε καταλαβαίνουμε και τη σημασία των εξελίξεων.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.