Ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευημα του Bloomberg.

Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν τον Μάρτιο ότι ο τούρκος πρόεδρος και ο αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν επρόκειτο να συναντηθούν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο.

Την είδηση της αναβολής, η οποία επιβεβαιώνεται από τον τουρικό Τύπου, έκανε γνωστή δημοσιογράφος του Bloomberg με ανάρτησή της στο X.

Υπενθυμίζεται ότι αμερικανοί και τούρκοι αξιωματούχοι τον Μάρτιο είχαν κάνει γνωστό ότι οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο.

Την είδηση της ακύρωσης της επίσκεψης του Ερντογάν επιβεβαιώνει και η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah, επικαλούμενη ανώτερες τουρκικές κυβερνητικές πηγές. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για αλλαγές στο πρόγραμμα του προέδρου της Τουρκίας, συμπληρώνοντας ότι σύντομα θα οριστεί νέα ημερομηνία για την επίσκεψη.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ανέφερε σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα