Η ταλαιπωρημένη αγορά του Λονδίνου πρόκειται να σημειώσει άνοδο σύντομα και θα συνεχίσει να είναι το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον, αναφέρει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε συνέντευξή του στο BBC, το οποίο τον προσφωνεί ως «τον διευθύνοντα σύμβουλο ενός ελληνικού βιομηχανικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, υπογράμμισε ιδιαίτερα τους ισχυρούς δεσμούς της εταιρείας με τη Βρετανία, η οποία ενισχύεται από τα 10 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Θεωρεί την πιθανή εισαγωγή στο Λονδίνο ως σημαντική υποστήριξη για το ολόκληρο το City, και επιβεβαίωσε ότι διερευνά την εισαγωγή της εταιρείας στη λονδρέζικη αγορά μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

Στο κλειστό «κλαμπ» των 5 ο Mytilineos – Ποιος ακολουθεί

Σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε ότι αν και δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, ένας βασικός λόγος για τον οποίο εξετάζουν το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι οι δυνατότητες ανάκαμψης και ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Εξέφρασε ισχυρή εμπιστοσύνη για τον διαρκή ρόλο του Λονδίνου ως τον κύριο οικονομικό κόμβο της Ευρώπης: «Πιστεύουμε ότι ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να προτιμήσουμε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που δεν είναι τελική απόφαση, είναι επειδή πιστεύουμε ότι το LSE έχει δει τα χειρότερα. Βλέπουμε το LSE να ανεβαίνει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Μυτιληναίος έχει αναπτύξει ηλιακά πάρκα και έργα υποδομής για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του έργου Eastern Green Link 1 υψηλής τάσης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η εταιρεία γνωστοποίησε το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Όπως τονίζεται από την εταιρεία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αξιολόγησης, η Mytilineos παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Έχοντας σταθερά και επανειλημμένως υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους αλλά και τους στρατηγικούς της στόχους, η Mytilineos Energy & Metals έχει ξεκινήσει μία ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους  χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της. Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η Mytilineos θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), την βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure)», σημειώνει.

H Mytilineos «δεσμεύεται για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη, αξιοποιώντας την παγιωμένη και διαφοροποιημένη γεωγραφικά παρουσία της και στηριζόμενη πάντα στην ελληνική της κληρονομιά, την εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό της πνεύμα, στo πλαίσιo ενός ισχυρού περιβάλλοντος εταιρικής διακυβέρνησης».

Επίσης, η Mytilineos «εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12-18 μηνών, λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα και πιο διαφοροποιημένη και διεθνή γεωγραφική παρουσία της και στοχεύοντας στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής προς όφελος των επενδυτών». Όπως διευκρινίζεται, «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αξιολόγησης, η Mytilineos παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με σημαντικές και εύρωστες δραστηριότητες στην Ελλάδα, τη δημιουργία φορολογικών εσόδων και με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου η Mytilineos είναι εισηγμένη από το 1995».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις