Η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ποσού €0,02 ανά μετοχή για την χρήση του οικονομικού έτους 2023.

Trastor: Αγόρασε κτήριο γραφείων στο Κολωνάκι

Η ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων (record date), η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα και η ημερομηνία έναρξης καταβολής του, όπως έχουν ανακοινωθεί στο οικονομικό ημερολόγιο της Εταιρείας, τελούν υπό την αίρεση της σχετικής έγκρισης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Επιπλέον των ανωτέρω, και η πληρώτρια τράπεζα θα γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό ευθύς μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2024.

Αύξηση εσόδων το 2023

Σε 25,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα από μισθώματα επενδυτικών ακινήτων του ομίλου Trastor το 2023 έναντι 21,7 εκατ. ευρώ το 2022 (αύξηση 17,5%). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ωρίμανσης των νέων επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και των νέων εκμισθώσεων στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής που υλοποιεί η Trastor.

Τα κέρδη του ομίλου προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και κερδών από πώληση και αναπροσαρμογή επενδυτικών ακινήτων (προσαρμοσμένα EBITDA) κατά το 2023 ανήλθαν σε 17,9 εκατ. ευρώ έναντι 14,3 εκατ. ευρώ κατά το 2022 σημειώνοντας αύξηση 25,2%, ενώ παράλληλα τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (F.F.O.) επίσης αυξήθηκαν από 13,7 εκατ. ευρώ το 2022 σε 15,8 εκατ. ευρώ το 2023.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2023 περιλάμβανε 55 ακίνητα, με εύλογη αξία 468,7 εκατ. ευρώ έναντι 392,3 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες