Μια μετοχή που το 2010 κατέγραφε τιμές στο ταμπλό κάτω από 0,20 ευρώ, πουλήθηκε τη σήμερον στα 12.. Σε ιστορικά υψηλά.

Το ταμπλό απέδωσε τιμές στην ΕΠΣΙΛ των 650 (τελικά) εκατομμυρίων ευρώ, κλείνοντας την τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας σε θετικό έδαφος.

Μιας συνεδρίασης όπου πρωταγωνίστησε η είδηση της συμφωνίας εξαγοράς των μετοχών μειοψηφίας της από το αμερικανικό fund General Atlantic.

Το fund αποτίμησε την εταιρεία στα ιστορικά της υψηλά, ζητώντας ουσιαστικά να πάρει ένα καλό μερίδιο από την εταιρεία, μέσα από ένα νέο εταιρικό σχήμα, την Ginger Digital, στην οποία μέτοχοι θα είναι (εκτός από το fund), οι υφιστάμενοι μεγαλομέτοχοι της Epsilon (Μίχος και ΕΤΕ).

Προφανώς, θα χρειασθεί (όπως και ανακοινώθηκε) η απόσυρση της ΕΠΣΙΛ από το ταμπλό εν ευθέτω χρόνω, ενώ από εκεί και πέρα δεν γνωρίζουμε (ούτε και μάς ενδιαφέρει, χρηματιστηριακά) αν θα προκύψουν άλλες διαρθρώσεις στο μετοχικό σχήμα.

Η είδηση έχει διττή σημασία. Αφενός, είναι ξεκάθαρη η ψήφος εμπιστοσύνης τόσο στη μετοχή όσο και στον κλάδο. Επαναλαμβάνουμε ότι το fund αποτίμησε την ΕΠΣΙΛ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σε σχέση με την έως τώρα εκρηκτική πορεία στο ταμπλό (στα 12€), έχοντας βλέψεις να ενσωματώσει αυτήν σε μια μεγάλη γκάμα “κερδοφόρων” εταιρειών. Το fund διαχειρίζεται περίπου 85 εκατ. δολάρια, κυρίως σε τεχνολογία, βιοεπιστήμες και χρηματοοικονομικά.

Αφετέρου, θεωρούμε ότι θα ισχυροποιήσει τη θέση και των υπολοίπων εισηγμένων στο ελληνικό ταμπλό, πρώτον διότι οι προοπτικές επιβεβαιώθηκαν ως άριστες, και δεύτερον διότι το μέγεθος των εναπομεινασών εισηγμένων είναι συνολικά μικρότερο από το μέγεθος εκείνων που μας αποχαιρέτησαν (βλ. και ΕΝΤΕΡ).

Χοντρικά, σε μια αποτίμηση 650 εκατ., τα 200 ρευστοποιούνται από τους επενδυτές, και ακόμα και στην παραδοχή της επανεπένδυσης (μέρους ή όλου) του ποσού στον κλάδο πληροφορικής, καταλαβαίνουμε την επίδραση στην υπόλοιπη κεφαλαιοποίηση.

Είδαμε, εξάλλου και την ακαριαία αντίδραση σε ΚΟΥΕΣ (αν και όχι αμιγώς τεχνολογίας), ΙΛΥΔΑ, REALCONS, ΠΕΡΦ, ΚΟΥΑΛ.

Χαριτολογώντας, μέχρι και η ξεχασμένη ΝΤΟΤΣΟΦΤ κουνήθηκε στο limit up. Με 10 κομμάτια, βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, τώρα, κλείσαμε αισίως την 22η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 29, και όπως όλα δείχνουν, τον 5ο ανοδικό μήνα στους τελευταίους 6, με τον Μάρτιο να γράφει οριακές απώλειες 0,17%.

Επίσης, υπεραποδίδουμε αισθητά έναντι όλων των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών εντός του 2024 (+12,5% έναντι ενδεικτικά +8% του DAX40, +7% του S&P500 κ.λπ.), αν και το σημαντικότερο παραμένει η απαράμιλλη ανθεκτικότητα που έχουν επιδείξει αρκετές εισηγμένες μας στα πτωτικάσκέλη αυτής της πολύμηνης ανοδικής πορείας.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι “κουτσές”: το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Μ. Τετάρτη (1/5), την Μ. Παρασκευή (3/5), τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5) και την Τρίτη του Πάσχα (7/5, από μτφ. της Πρωτομαγιάς). Οι λοιπές αγορές και δη η Νέα Υόρκη δεν θα είναι κλειστές, καμία από αυτές τις αργίες, και λογικά πολλοί θα είναι εκείνοι που θα κλείσουν θέσεις για να μην ..χάσουν τον ύπνο τους.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.