Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να θολώνουν την εικόνα, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία από τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,39% στις 8.176 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση  0,10% στις 18.100 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 8.061 μονάδες.

Πλήθος εταιρικών αποτελεσμάτων σήμερα, με την Stellantis να κερδίζει σχεδόν 1%, αν και ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2024 ανήλθαν σε 41,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι ενοποιημένες αποστολές μειώθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση σε 1,3 εκατομμύρια.

Από την άλλη, πτώση 1% σημειώνει η Adidas, καθώς τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο του 2024 παρουσίασαν άνοδο 4% φτάνοντας τα 5,46 δισ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας αθλητικών ειδών ανήλθαν σε 170 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα από την ζημία των 30 εκατ. ευρώ που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Πτώση 2% και για την Volkswagen αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2024 ανήλθαν στα 75,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν κατά 2% στα 2,1 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ οι παραδόσεις σε πελάτες αυξήθηκαν 3,1% από έτος σε έτος σε 2,1 εκατομμύρια μονάδες και η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% στα 2,3 εκατομμύρια μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 2,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας INSEE. Το ποσοστό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού του 2,3% του Μαρτίου και εάν επιβεβαιωθεί θα είναι ο χαμηλότερος πληθωρισμός που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τέλος, ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο στη Γερμανία αυξήθηκε 0,3% τον Μάρτιο σε πραγματικούς όρους σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2023, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis). Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις σε πραγματικούς όρους αυξήθηκαν κατά 1,8%.

Οι λιανικές πωλήσεις τροφίμων κατά την αναφερόμενη περίοδο αυξήθηκαν κατά 3,6% σε μήνα και 4,1% σε ετήσια βάση. Οι λιανικές πωλήσεις εκτός τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,2% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ενώ μειώθηκαν κατά 1,7% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

ΑπάντησηΑπάντηση σε όλουςΠροώθηση

Ο πίνακας συμμετεχόντων έκλεισε

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές