Αλλαγή σελίδας για την εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων REDS.

Η εταιρεία υπό τη διοίκηση της CEO κυρίας Ιωάννα Δρέττα περνά στον έλεγχο εξολοκλήρου της Ελλάκτωρ, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμμεί η απόφαση των μετόχων της REDS για την έξοδο της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με μία ιδιότυπη συναλλαγή η Ελλάκτωρ απέκτησε και το υπόλοιπο ποσοστό 38,78% των μετοχών της REDS από τους μετόχους της. Οι Ολλανδοί της Reggeborgh Invest κατείχαν το προαναφερόμενο μερίδιο μέσω της RB Ellaktor Holding B.V. και όπως είχε προαναγγείλει η επίσης εταιρεία τους Ελλάκτωρ θα αποκτούσε τις μετοχές έναντι 60,1 εκατ. ευρώ.

Ελλάκτωρ: Η επόμενη ημέρα μετά τα πωλητήρια σε Άκτωρ και Anemos RES και την εξαγορά της REDS

Η Ελλάκτωρ

Έτσι, η Ελλάκτωρ προχώρησε σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σήμερα 30 Απριλίου ολοκλήρωσε τη συναλλαγή:

«Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 18.04.2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και των σχετικών ανακοινώσεων που ακολούθησαν, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:

Ι.   Την 30.04.2024 ολοκλήρωσε, μέσω συναλλαγής Over the Counter (OTC) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την διαδικασία αγοράς του συνόλου των μετοχών, ήτοι 22.277.743 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 38,788% του μετοχικού κεφαλαίου και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου, που κατείχε στην εταιρεία REDS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (εφεξής η «REDS») η RB Ellaktor Holding B.V. (εφεξής η «RB Holding»). Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 60.149.906 ευρώ, ήτοι 2,70 ευρώ ανά μετοχή, το δίκαιο και εύλογο του οποίου έχει επιβεβαιωθεί, κατόπιν διενέργειας αποτίμησης των μετοχών της REDS και σύνταξης σχετικής έκθεσης, από τον ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο  «Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ».

ΙΙ. Η Εταιρεία από τις 19.04.2024 και μέχρι την 30.04.2024 πραγματοποίησε, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αγορές, με τιμή 2,70 ευρώ ανά μετοχή, επιπλέον 1.047.746 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ήτοι ποσοστό 1,824%, του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας REDS.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Εταιρεία κατέχει πλέον άμεσα 55.176.763 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ήτοι ποσοστό 96,0684% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας REDS».

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων

Η REDS έκανε γνωστό νωρίτερα το απόγευμα της 30ης Απριλίου ότι στις 22 Μαίου συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Θέμα της ΕΓΣ θα είναι η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα