Μικτά ήταν τα πρόσημα στις αγορές της Ασίας, μετά και την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, ενώ ο πρόεδρος της, Τζερόμ Πάουελ απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης αύξησης των επιτοκίων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έδωσε σημαντικές στηρίξεις, καταγράφοντας κέρδη 2,3%. Ο δείκτης Hang Seng Tech αυξήθηκε κατά 4,3% μετά την άνοδο των κινεζικών κατασκευαστών EV που έδειξαν ισχυρά στοιχεία για τις παραδόσεις οχημάτων τον Απρίλιο.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παρέμειναν κλειστές λόγω της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,1% χαμηλότερα στις 38.236,07 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε σταθερός στις 2.728,53 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,23% και έκλεισε στις 7.587,00 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε 0,28% χαμηλότερα, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε πτώση 0,20%.

Σε επίπεδο τίτλων, η τράπεζα της Σιγκαπούρης DBS Group ανέφερε άλμα κατά 15% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24%. Η μετοχή της DBS σημείωσε άνοδο άνω του 2,32% μετά τα αποτελέσματα.

Επίσης, οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Nio σημείωσαν άλμα 20%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδό τους σε περισσότερες από έξι εβδομάδες. Η εταιρεία είπε ότι παρέδωσε 15.620 οχήματα τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 134,6% σε ετήσια βάση.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο ΔΤΚ Απριλίου έφτασε στο 2,9% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με την άνοδο του 3,1% τον Μάρτιο. Η ένδειξη ήταν επίσης χαμηλότερη από την άνοδο στο 3% που αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές