Την αύξηση του προϋπολογισμού για τα σχέδια βελτίωσης στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου ζητά από το ΥπΑΑΤ, το παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ, τονίζοντας ότι οι δύο αυτές περιφέρειες είναι αδικημένες τόσο στην αύξηση του προϋπολογισμού όσο και στην αντίστοιχη απορρόφηση επί των αιτήσεων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η αύξηση των πιστώσεων του Μέτρου 4, Υπομέτρο 4.1, Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» (Σχέδια Βελτίωσης). «Το συγκεκριμένο μέτρο έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφους για αυτό σε όλες τις προκηρύξεις, όπως και στην παρούσα, παρατηρείται μεγάλη ζήτηση», επισημαίνει το παράρτημα Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου του ΓΕΩΤΕΕ.

Σχέδια βελτίωσης: Αυξημένος κατά 125 εκατ. ευρώ ο νέος προϋπολογισμός

«Όπως εύλογα όμως, προκύπτει από τον πίνακα κατανομής των αυξημένων πιστώσεων στις Περιφέρειες της χώρας, οι δύο Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου) που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, είναι αδικημένες τόσο στην αύξηση του προϋπολογισμού (57% και 43% αντίστοιχα) όσο και στην αντίστοιχη απορρόφηση επί των αιτήσεων (67%). Ενδεικτικά αναφέρουν ότι η αύξηση για άλλες Περιφέρειες της χώρας ήταν 104% για την Κρήτη, 91% για την Ήπειρο και 94% για την Στερεά Ελλάδα που σημαίνει απορρόφηση επί των αιτήσεων 82,75%, 79.01% και 71,95%, αντίστοιχα για τις προαναφερόμενες Περιφέρειες.

Όπως τονίζεται, «επειδή και στις δύο Περιφέρειες, ο πρωτογενής τομέας κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία τους, τα Σχέδια Βελτίωσης είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο που χρησιμοποιείτε από μεγάλο αριθμό ωφελούμενων και έτσι πολλοί συνάδελφοι-μελετητές νοιώθουν αδικημένοι έναντι των συναδέλφων τους σε άλλες Περιφέρειες».

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό ζητούν «την αύξηση του προϋπολογισμού του παρόντος μέτρου στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου έτσι ώστε οι ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα και στις δύο Περιφέρειες μας να μην υφίστανται διαφορετική αντιμετώπιση έναντι των υπολοίπων συναδέλφων τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO