Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ, δήλωσαν στην ενημερωτική ιστοσελίδα Axios δύο ισραηλινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι η πρώτη φορά από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που η Ουάσινγκτον αναστέλλει την αποστολή οπλικών συστημάτων που προορίζονται για τον ισραηλινό στρατό.

ΗΠΑ: Γιατί η Ουάσινγκτον σιωπά για τα όπλα που στέλνει στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις από  Αμερικανούς που αντιτίθενται στην υποστήριξη που παρέχει η Ουάσινγκτον στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε τον Φεβρουάριο από το Ισραήλ να δώσει εγγυήσεις ότι τα αμερικανικής κατασκευής όπλα χρησιμοποιούνται από την Τσαχάλ στην Γάζα όπως ορίζουν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Το Ισραήλ έστειλε στην Ουάσινγκτον επιστολή με τις σχετικές διαβεβαιώσεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Axios .

Η αποστολή των 26 δισ. δολαρίων

Ωστόσο πριν περίπου δύο εβδομάδες ο Αμερικανός πρόεδρος επικύρωσε την αποστολή βοήθειας 26 δισ. δολαρίων προς το Ισραήλ. Ο Μπάιντεν είπε ότι η ασφάλειά του είναι «κρίσιμης σημασίας». Κάλεσε όμως ταυτόχρονα τις ισραηλινές αρχές να διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στους Παλαιστίνιους της Γάζας χωρίς καθυστερήσεις. «Θα εγγυηθούμε και θα παραδώσουμε αμέσως αυτή τη βοήθεια, όπως τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες και πόσιμο νερό», είπε, κάνοντας λόγο για έναν πληθυσμό που «υποφέρει σκληρά» απέναντι στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα