Με μικρά κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς πλέον έχουν βελτιωθεί οι εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ ενδεχομένως να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίου, μετά και από τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%. Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,22% στις 18.041 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,18% στις 7.971 μονάδες.

Η βρετανική αγορά βρίσκεται σε αργία.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου και αλληλογραφίας PostNL υποχωρεί κατά 3,8% μετά την ανακοίνωση για τα χαμηλότερα του αναμενομένου κέρδη το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η Volvo Cars σημειώνει άνοδο 1% καθώς ανέφερε ότι σημείωσε ετήσια αύξηση των πωλήσεων κατά 27% για τον μήνα Απρίλιο.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο σήμερα είναι η πρώτη επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπινγκ στην Ευρώπη εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε δοκιμασία της προθυμίας της Γηραιάς Ηπείρου να έρθει αντιμέτωπη με το Πεκίνο για την υποστήριξή του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και για τις κινεζικές εμπορικές πολιτικές που έχουν επηρεάσει αρνητικά κρίσιμες ευρωπαϊκές βιομηχανίες.

Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν με προσοχή το Πεκίνο, μη θέλοντας να θέσουν σε κίνδυνο τους δεσμούς με έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο. Όμως ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Σι τη Δευτέρα στο πρώτο σκέλος του εξαήμερου ταξιδιού του, έχει χαρακτηρίσει τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας ως «υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη», υπογραμμίζει η Wall Street Journal.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές