Τα μπόνους της Wall Street έχουν μπει σε μια ανοδική πορεία το 2024, οδηγούμενα από τα υψηλά κέρδη στις αγορές μετοχών και την ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής, σύμφωνα με την εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Johnson Associates.

Η υψηλότερη αύξηση στα μπόνους, από 15% έως 25%, αναμένεται να παρατηρηθεί στις υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής οι οποίες σχετίζονται με την έκδοση χρέους, καθώς οι εταιρείες προχωρούν στην πώληση όγκων χρέους ρεκόρ. Την ίδια ώρα, οι αρχικές δημόσιες προσφορές κάνουν την επανεμφάνισή τους, με τους αναδόχους να αναμένεται να δουν άνοδο στα μπόνους από 10% έως 20%.

Η Fed σε ρόλο… ακροβάτη

Αισιοδοξία για τα κέρδη

“Βλέπουμε σχεδόν όλους τους κλάδους της Wall Street να αυξάνουν τις αποζημιώσεις”, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Άλαν Τζόνσον. “Η φετινή θα να είναι μια καλή χρονιά, αν και υπάρχουν κίνδυνοι που προέρχονται από τις αμερικανικές εκλογές και τις συγκρούσεις σε περιοχές του κόσμου”.

Αν και παρατηρείται μια βελτίωση, τα κίνητρα στην επενδυτική τραπεζική εξακολουθούν να απέχουν πολύ από την περίοδο του 2021, που βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο. Το μόνο τμήμα όπου οι αμοιβές είναι πάνω από το επίπεδο του 2021 είναι τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, αλλά το εργατικό δυναμικό σε αυτές τις εταιρείες είναι σημαντικά μικρότερο σε συγκριτικά με τις τράπεζες, δήλωσε ο Johnson.

Οι υψηλότεροι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να αυξήσουν τα μπόνους για τους traders ομολόγων μεταξύ 10% και 20% και 5% έως 15% για τους traders μετοχών. Όσοι εργάζονται στη διαχείριση πλούτου θα έχουν πιθανώς υψηλότερες αμοιβές από 5% έως 10%, ενώ οι εργαζόμενοι στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και στα hedge funds αναμένεται να λάβουν υψηλότερα μπόνους κατά 5%.

Αβεβαιότητα για τη νομισματική πολιτική

Στις αγορές επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το πότε μπορεί να μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια και πόσες μειώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν φέτος. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι προσδοκίες κινήθηκαν προς το ότι θα υπάρξουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024 από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, ή ακόμη και καμία.

Την ίδια ώρα αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία και τις παρατηρήσεις αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,459% και του 2ετούς κατά μια μονάδα βάσης στο 4,812%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές