Οι πασχαλινές αργίες φεύγουν οι πλειστηριασμοί έρχονται…

Και μέχρι να τελειώσει ο Μάιος έχουν ήδη προγραμματιστεί 5.688 πλειστηριασμοί για ξενοδοχεία, βίλες και βιομηχανικές μονάδες.

Δύο από αυτούς ξεχωρίζουν και λόγω των επιχειρηματικών ιστοριών αλλά και των λαμπερών προσώπων που κατέχουν τα ακίνητα τα οποία βγαίνουν στο σφυρί για χρέη.

Πλειστηριασμός από «χρυσό»

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου χτυπά το ηλεκτρονικό σφυρί για τη βίλα στη Βάρη του πασίγνωστου και τηλεοπτικά κοσμηματοπώλη Γιώργου Τσαγκαράκη. Το ακίνητο βρίσκεται επί της Οδού Ονείρων στη Βάρη και δηλώνεται ως κατοικία του γνωστού κοσμηματοπώλη, διαθέτει, μεταξύ άλλων, δύο πισίνες, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί τα ακίνητα «Κουρή» με το «Κανάλι 29» και της MLS

Πρόκειται για πολυτελές ακίνητο σε οικόπεδο 5.174,80 τ.μ., που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο.

Το ακίνητο φέρει προσημείωση υπέρ της Alpha Bank για 456.000 ευρώ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2005 και προσημείωση υπέρ του Μοχάμεντ Ζοχαρι Αμπντελαγιεμ Αχμέντ για 1 εκατ. ευρώ από τις 15 Οκτωβρίου 2019.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η CEPAL HELLAS ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.”, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού “POSEIDON FINANCIAL INVESTOR DESIGNATED ACTIVITY COMPANY”, ως ειδικής διαδόχου της “ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ” Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε για 200.000 ευρώ,

Ο Γεώργιος Αλέξανδρος Τσαγκαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια, έχασε τους γονείς του όταν ήταν 12 χρονών και βρέθηκε έτσι σε οικοτροφείο. Από τα 16 του άρχισε να εργάζεται ενώ για να μπορέσει να σπουδάσει ξεπουλούσε τις αντίκες του πατρικού του. Βρέθηκε να εργάζεται ακόμα και στην Αλάσκα.

Το 1989 ίδρυσε την Galerie Tsangarakis, με παρουσία στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλεξάνδρεια, διαθέτοντας κοσμήματα, ρολόγια, πορσελάνες και συλλεκτικούς πίνακες ζωγραφικής.

Από ένα σημείο και μετά άρχισε να διαθέτει κοσμήματα και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, κάτι που τον κατέστησε γνωστό στο ευρύ κοινό.

Σήμερα η Galerie Tsangarakis εμφανίζεται να διατηρεί δύο καταστήματα, ένα στο Κολωνάκι και ένα στη Κύπρο.

Πλειστηριασμός με άρωμα κρασιού

Δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Μαΐου το ηλεκτρονικό σφυρί χτυπά για τη γνωστή κάβα Χάλαρη, την εταιρεία «HALARIS BROS S.A.».

Συγκεκριμένα βγαίνει στον πλειστηριασμό ένα οικόπεδο της εταιρείας με τον επ’ αυτού ενιαίο εργοστασιακό χώρο που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης του Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη και ήδη στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ιωάννη Ρέντη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς της Περιφέρειας Αττικής, και επί της παρόδου Αγ. Άννης αρ. 3-5 και Γούναρη. Το οικόπεδο έχει έκταση μέτρα τετραγωνικά οκτώ χιλιάδες εβδομήντα πέντε (8.075,00) Επί του προπεριγραφόμενου οικοπέδου, υφίστανται κατά τον τίτλο κτήσεως, τέσσερα (4) ισόγεια κτίσματα, τα οποία αποτελούν ενιαίο εργοστασιακό χώρο, με τους λατινικούς αριθμούς ένα (I), δύο (II), τρία (III) και τέσσερα (IV).

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι CEPAL HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “GALAXY IV FUNDING DESIGNATED ACTIVITY COMPANY” η οποία κατέστη ειδική διάδοχος της “ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, ενώ η τιμή εκκίνησης είναι στα 3.600.000 €

Το 1950, ο Θεόδωρος και η Βασιλική Χάλαρη ιδρύουν στον Πειραιά το πρώτο κατάστημα εμπορίας ποτών και κρασιών, καταφέρνοντας να αποκτήσουν την αντιπροσωπεία της μπίρας Fix, Νο1 στις μπίρες εκείνη την εποχή –Το 1978, η επόμενη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία: οι Νικόλαος και Παναγιώτης Χάλαρης εδραιώνουν την επωνυμία CAVA HALARI. Η νέα χιλιετία βρίσκει τις επιχειρήσεις CAVA HALARI με πολυάριθμες διακρίσεις στο χώρο της εμπορίας κρασιών, ποτών και αναψυκτικών, και με συνεχόμενες βραβεύσεις που τοποθετούν την CAVA HALARI στην πρώτη θέση της προτίμησης του κοινού. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα κτήματα του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα – Κτήμα Άλφα, Κτήμα Λαζαρίδη, αμπελώνες Καραβιτάκη, Κτήμα Τσέλεπου, Κτήμα Αποστολάκη κ.α.- και αποκλειστικές εισαγωγές προϊόντων όπως Laphroaig, Courvoisier, Pommery Champagne, Patron

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα