Να ανακόψει τις πιέσεις που δέχεται από τη βουτιά της Jumbo επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πασχίζει να κρατήσει τα επίπεδα των 1.470 μονάδων, με τη βοήθεια της πλειονότητας των τίτλων του που βρίσκεται σε θετικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 1.472,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,21% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.575,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,15% στις 1.278,62 μονάδες.

Πρωταγωνίστρια η Jumbo

Δικαίως σήμερα η συνεδρίαση περιστρέφεται γύρω από τη μετοχή της Jumbo, μετά και τη διάθεση του 3% ή 4 εκατ. μετοχών από την Tanocerian Maritime του Απόστολου Βακάκη. Χθες η μετοχή της Jumbo έκλεισε σε ιστορικά υψηλά, φτάνοντας πρώτη φορά στα 30 ευρώ, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο κ. Βακάκης αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο placement, το τρίτο κατά σειράν στη διάρκεια της τελευταίας επταετίας, σε τιμή μάλιστα χαμηλότερη, στα 27,20 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί σε discount 9,3% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος. Έτσι, η μετοχή σήμερα υποχωρεί κάτω από τα 28 ευρώ, με απώλειες 6,7%.

Πέραν της Jumbo όμως, στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Εθνικής, η οποία ήδη έχει διακινήσει το 1/3 του όγκου μέχρι τώρα, διορθώνοντας ελαφρώς μετά το χθεσινό άλμα. Άλλωστε, πέραν της Jumbo, και πριν μερικές ημέρες της AustriaCard, η είσοδος των ξένων και των θεσμικών δεν αναμένεται να εξαντληθεί, καθώς η αγορά αναμένει το placement στην Εθνική, για το υπόλοιπο ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πέραν όμως των παραπάνω, βραχυπρόθεσμα, ο ΓΔ έχει “διαλύσει” την αντίσταση των 1.460 μονάδων που είχε δοκιμαστεί ήδη δύο φορές (24/4, 2/5) και μάλιστα με χάσμα διαφυγής. Οι όγκοι ήταν ικανοποιητικοί, ακόμη και αν αυτό συνέβη στη βραχύβια εβδομάδα μετά το Πάσχα. Κι έτσι, με στήριξη τις 1.460 μονάδες, ο ΓΔ μπορεί να δει τις 1.490 μονάδες και ίσως τις 1.500.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, πέραν της Jumbo, η Cenergy διορθώνει σήμερα κατά 1,32%, με τις ΕΛΧΑ, Εθνική, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίο και Λάμδα να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Πειραιώς και Autohellas.

Στον αντίποδα, η Quest κερδίζει 2,13%, με τις Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο +1,35% και +1,45% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Aegean, Titan, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Coca Cola και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών