Με το ποσοστό του στην εταιρεία να περιορίζεται στο 16,3%, ο Απόστολος Βακάκης, βασικός μέτοχος της Jumbo, πραγματοποίησε το 5ο κατά σειρά placement, ή το 3ο την τελευταία 7ετία.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο ΟΤ, το «πακέτο» του 3% της Jumbo, που άνηκε προσωπικά στον ευρηματικό επιχειρηματία, πέρασε στις 12:22 μ.μ.

Αγοραστές είναι υφιστάμενοι μέτοχοι της εισηγμένης από Ευρώπη και ΗΠΑ οι οποίοι απέκτησαν 4 εκατομμύρια μετοχές έναντι 27,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η διάθεση των μετοχών έγινε μέσω της εταιρείας Tanocerian Maritime συμφερόντων του Απόστολου Βακάκη με το εισπραχθέν τίμημα να φθάνει, όπως ήταν αναμενόμενο στα 108,8 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω τιμή διάθεσης, ήτοι 27,20 ευρώ ανά μετοχή, αντιστοιχεί σε discount 9,3% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής χθες (σ.σ. 30 ευρώ) και αποτελεί το μέσο όρο της τιμής της μετοχής στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Το ποσό των περίπου 109 εκατ. ευρώ που εισέπραξε ο επικεφαλής του ομίλου Jumbo, ακολουθώντας την τακτική αποκόμισης κερδών, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν, προορίζεται για τις δύο του θυγατέρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία, που αμφότερες έχουν παντρευτεί εφοπλιστές.

Ας σημειωθεί ότι πριν 3 χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021, ο 70χρονος σήμερα επιχειρηματίας είχε εισπράξει άλλα 77,17 εκατ. ευρώ, από την παραχώρηση του 3,86% της εταιρείας έναντι των 14,7 ευρώ ανά μετοχή.

Τότε απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή ο κος Βακάκης είχε αναφέρει: «Πούλησα τις μετοχές μου γιατί έχω δυο κόρες…. Μία που θα παραμείνει στην επιχείρηση και θα την «τρέξει» και άλλη μία που δεν εμπλέκεται με την επιχείρηση, αλλά ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση. Και δεν θέλω να έχουν καμία σύγκρουση…»

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια δυναμικό 2023 για τα Jumbo, καθώς είδε άλμα κερδοφορίας 21,88% και καθαρά κέρδη 303 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά +13,90% σε σύγκριση με το 2022, στα 1.081,39 εκατ. ευρώ.

Η πολύ καλή πορεία της λιανεμπορικής αλυσίδας, που αποτυπώνεται και στην ιδιαίτερα γαλαντόμο μερισματική πολιτική που ακολουθεί (το 2022 και το 2023 οι χρηματικές διανομές ανήλθαν στα 558 εκατ. ευρώ και μαζί με τα 136 εκατ. ευρώ που θα διανεμηθούν φέτος ως μέρισμα της χρήσης του 2023 θα φτάσουν τα 694 εκατ. ευρώ), αλλά και το ισχυρό της ταμείο (370,41 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2023) δείχνουν ότι δεν χρειάζεται κάποια χρηματοδοτική «ένεση» επισημαίνουν πηγές κοντά στον Απόστολο Βακάκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις