Ο αριθμός των νεκρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, στον νότο της Βραζιλίας, αυξήθηκε στους 136, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, έναντι 126 νεκρών χθες, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 136.

Κλιματική Αλλαγή: Συνεχίστηκε τον Απρίλιο η υπερθέρμανση του πλανήτη

H Ρίο Γκράντε ντο Σουλ έχει πληθυσμό 10,9 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους 340.000 κάτοικοι, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες στη Βραζιλία προκλήθηκαν από έναν σπάνιο συνδυασμό θερμότερων από το μέσο όρο θερμοκρασιών, υψηλής υγρασίας και ισχυρών ανέμων.

Ο ειδικός για το κλίμα, Francisco Eliseu Aquino, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι το Rio Grande do Sul στη Βραζιλία, ήταν πάντα σημείο συνάντησης μεταξύ τροπικών και πολικών μαζών αέρα, αλλά είπε ότι «αυτές οι αλληλεπιδράσεις εντάθηκαν με την κλιματική αλλαγή».

Ορισμένες πόλεις στη Βραζιλία παραμένουν απομονωμένες και οι ελπίδες να βρεθούν οι αγνοούμενοι μειώνονται.

Περαιτέρω ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν την εβδομάδα που πέρασε, επιδείνωσαν την κατάσταση στην περιοχή. Πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους να εκκενώνονται από τα σωστικά συνεργεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα