Η Aegean θα γιορτάσει φέτος τα 25  χρόνια παρουσίας της στην αεροπορική βιομηχανία έχοντας επιτύχει στα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, διαθέτοντας μία νέα τεχνική βάση συντήρησης αεροσκαφών και ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό κέντρο, που προσφέρουν υπηρεσίες και σε τρίτους. Παράλληλα προετοιμάζεται να καταγράψει τα καλύτερα αποτελέσματα της στη διακίνηση επιβατών προσφέροντας στον ελληνικό τουρισμό, μια πιο διευρυμένη σεζόν.

Η εταιρεία «πετάει» με 6% αυξημένες διαθέσιμες θέσεις σε σχέση με πέρυσι και με πληρότητες στο 80-81% στα περυσινά επίπεδα καλύπτοντας πλήρως την αυξημένη ζήτηση

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της 25χρόνης πορείας της Aegean, μιλώντας με δημοσιογράφους,  ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Γερογιάννης, σημείωσε ότι η  Aegean πέτυχε γιατί διέθετε όραμα το όραμα του ιδρυτή της Θεόδωρου Βασιλάκη, γιατί διαθέτει μια ηγεσία με πολύ καθαρή στρατηγική για το μέλλον με επικεφαλής τον Ευτύχη Βασιλάκη, ισχυρούς μετόχους που ρίσκαραν τα χρήματα τους, ένα πολύ ικανό προσωπικό από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της και μια εταρική κουλτούρα που συνεχώς εξελίσσεται.

AEGEAN: Επενδύει σε νέα Airbus A321neo για μακρινές αγορές

Η επόμενη μέρα

Η εταιρεία κοιτάει ήδη την επόμενη ημέρα έχοντας αναπτύξει ικανής ποιότητας στελέχη, δεν σταματάμε να εξελισσόμαστε επενδύουμε συνεχώς και δεν φοβόμαστε αλλά σεβόμαστε τον ανταγωνισμό, τόνισε ο κ. Γερογιάννης.

Μιλώντας για την τρέχουσα χρονιά στάθηκε ιδιαίτερα στην νέα τεχνική βάση της Aegean που προσφέρει ήδη βαριές συντηρήσεις και προς τρίτους όπως και στο εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο επίσης εκπαιδεύει και προσωπικό άλλων αεροπορικών εταιρειών. Η ανάπτυξη αυτών των δραστηριοτήτων δεν είναι προσφορά μόνο προς την Aegean αλλά και την ελληνική οικονομία είπε ο κ. Γερογιάννης.

Η εικόνα του δικτύου

Παρουσιάζοντας την εικόνα του δικτύου για το 2024 ο κ. Γιάννης Ράσογλου, Network Planning & Airline Partnernships Director της Aegean σημείωσε ότι το δίκτυο της εταιρείας κινείται φέτος σε πολύ υψηλοτέρους αριθμούς σε σχέση με το 2019. Η εταιρεία επενδύει στα υφιστάμενα δρομολόγια με επιπλέον πτήσεις, επεκτείνεται σε νέες αγορές που δείχνουν μια δυναμική όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και «κουμπώνει» συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες με πτήσεις κοινού κωδικού διευρύνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Το 2024 η Aegean θα διαθέσει 19,5 εκατ. θέσεις και θα επιχειρήσει σε 47 χώρες και 155 προορισμούς.  Το καλοκαιρινό πρόγραμμα προβλέπει 13,4 εκατ. προσφερόμενες θέσεις μια αύξηση της τάξης του  6%. Επίσης αύξησε τη χωρητικότητας κατά 12-15% τους πρώτους μήνες (Απρίλιο, Μάϊο) με στόχο της μείωση της εποχικότητας. Φέτος προστέθηκαν νέοι προορισμοί από Αθήνα όπως το Σεράγεβο, το Βίλνιους και άλλοι ενώ ενδυναμώνεται και η βάση της Θεσσαλονίκης., είπε ο κ. Ράσογλου.

Η κα. Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου, από την πλευρά της σημείωσε ότι το 2024 η Aegean θα διαθέτει 6% περισσότερες θέσεις ενώ οι πληρότητες φτάνουν στα ίδια επίπεδα του 80-81%.

Προάγγελος καλής χρονιάς

Προάγγελος της πολύ καλής χρονιάς που αναμένει αποτελούν τα αποτελέσματα του Απριλίου και των πρώτων ημερών του Μαΐου. Τον Απρίλιο οι διαθέσιμες θέσεις εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 12% και καλύφθηκαν πλήρως καθώς οι πληρότητες έφτασαν το 80% . Επίσης και στο εσωτερικό με αύξηση διαθέσιμων θέσεων κατά 6% οι πληρότητες ήταν  στο 80-81% παρά το γεγονός ότι ο Απρίλιος φέτος ήταν »καθαρός» μήνας σε σχέση με πέρυσι που περιλάμβανε το ορθόδοξο Πάσχα.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου η κίνηση είναι πολύ ικανοποιητική είπε η κα. Σταμάτη, καθώς βέβαια φέτος περιλαμβάνεται και το Ορθόδοξο Πάσχα. Κάποιοι από τους προορισμούς μας πέτυχαν πληρότητες 100% είπε η κα. Σταμάτη.

Γενικότερα για την θερινή σεζόν καταγράφεται αυξημένη ζήτηση και η συχνότητα με την οποία έρχονται οι κρατήσεις είναι στα επίπεδα του 2019, προαναγγέλλοντας μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος η εταιρεία τρέχει από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες μια καμπάνια για μια οικογενειακή προσφορά. Ειδικότερα σε όσες οικογένειες  πραγματοποιήσουν τις αγορές των εισιτηρίων τους από σήμερα και για 4 ημέρες η Aegean προσφέρει εισιτήρια με έκπτωση 60% για τα παιδιά (κάτω των 12 ετών) και χωρίς χρέωση για τα βρέφη, για τα ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις