Επιφυλακτικά κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της την ώρα που ο Dow Jones κινείται πέριξ τις 40.000 μονάδες, ένα ορόσημο που έχει φέρει χαμόγελα, αλλά και ανησυχία για την αντοχή του.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,21% στις 40.921 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,14% στις 5.310 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,44% στις 16.759 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Apple χάνει περίπου 1% αφού το Reuters ανέφερε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εφαρμόζει επιθετικές εκπτώσεις στα iPhone στην αγορά της Κίνας.

Από την άλλη, η Micron Technology κερδίζει 2,3%, αφού η Morgan Stanley αναβάθμισε την εταιρεία ημιαγωγών σε equal weight από underweight προηγουμένως.

Αυτό το ράλι της αγοράς θα πρέπει να συνεχιστεί τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τον Tom Lee, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat Global Advisors, ο οποίος βλέπει να μην επιβεβαιώνεται το «sell in May», δηλαδή οι πωλήσεις και ο φόβος του Μαΐου. Η άνοδος θα συνεχιστεί, πρόσθεσε.

Άλλωστε, αυτή η εβδομάδα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος πρόκειται να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας. Εκτός από τα αποτελέσματα που αναμένονται, ειδικά από την Nvidia, η προσοχή θα εστιάσει στη εκδήλωση Microsoft Build από την Τρίτη έως την Πέμπτη.

«Συνολικά, αναμένουμε ότι αυτά τα γεγονότα/κέρδη θα ενισχύσουν την ορατότητα των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και των σχετικών δαπανών. Και ως συνέπεια, θα είναι συνολικά θετικό για τις μετοχές τεχνολογίας και την ευρύτερη αγορά», πρόσθεσε ο Lee.

Στο μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Janet Yellen δήλωσε ότι η κυβέρνηση Biden είναι κατά του παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους. Ο φόρος 2% σε περίπου 3.000 δισεκατομμυριούχους προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Βραζιλία τον Φεβρουάριο και έκτοτε έχει εγκριθεί από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Νότια Αφρική.

«Πιστεύουμε στην προοδευτική φορολογία. Αλλά η ιδέα μιας κοινής παγκόσμιας ρύθμισης για τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων με τα έσοδα να αναδιανέμονται με κάποιο τρόπο δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να υπογράψουμε», είπε η Yellen στη Wall Street Journal.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street