Σε placement 4,5 εκατομμυρίων μετοχών προχωρά η Mytilineos.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οργανωτής είναι η Citi, ενώ στη διαδικασία θα λάβουν μέρος και ελληνικές χρηματιστηριακές.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ό,τι πρόκειται για μετοχές που αντιστοιχούν περίπου στο 3,1% με 3,3% του συνόλου των μετοχών. Το πακέτο μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθεί από εταιρείες συμφερόντων του προέδρου και CEO κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου. Πρόκειται για τις Frezia LTD και Kilteo LTD, οι οποίες και συνολικά κατέχει το 26,5%.

Το discount σύμφωνα με πηγές αναμένεται να είναι γύρω στο 7% με 8% και η τιμή διάθεσης αναμένεται στα περίπου 36 ευρώ/ μετοχή.

Η αξία συναλλαγής κυμαίνεται στα 160 με 170 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές δίνουν νέα τιμή στόχο για τη Mytilineos πάνω από τα 45 ευρώ/μετοχή.

Mytilineos: Αύξηση 12% στα EBITDA – Στα 252 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Η εισαγωγή στο Λονδίνο

Η εισηγμένη στις 25 Απριλίου είχε ανακοινώσει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Το χρονοδιάγραμμα ήταν για τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Όπως τονιζόταν από την εταιρεία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αξιολόγησης, η Mytilineos παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Έχοντας σταθερά και επανειλημμένως υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους αλλά και τους στρατηγικούς της στόχους, η Mytilineos Energy & Metals έχει ξεκινήσει μία ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους  χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της. Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η Mytilineos θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), την βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure)», σημείωνε σχετικά.

H Mytilineos «δεσμεύεται για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη, αξιοποιώντας την παγιωμένη και διαφοροποιημένη γεωγραφικά παρουσία της και στηριζόμενη πάντα στην ελληνική της κληρονομιά, την εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό της πνεύμα, στo πλαίσιo ενός ισχυρού περιβάλλοντος εταιρικής διακυβέρνησης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Αντέχει τις αποκοπές μερισμάτων, εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αντέχει τις αποκοπές μερισμάτων το ΧΑ, εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αφενός να κρατήσει τα επίπεδα και αφετέρου να μεγαλώσει την απόσταση από την κρίσιμη ζώνη των 1.400 μονάδων